banner564

20 yıllık sorun çözülemiyor

Gazimağusa’nın en işlek yerinde bulunan 3 apartmana kanalizasyon yapılmaması lağım sularının birikilmesine ve kötü kokuya neden oluyor

20 yıllık sorun çözülemiyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın işlek bölgelerinde bulunan 3 tane apartmana 20 yıldır kanalizasyon sistemi kurulmadı. Bu nedenle bölgede sürekli olarak lağım suları birikirken,  apartman sakinleri koku ve sineklerden dolayı sabırlarının taştığını söyledi. Belediyenin kanalizasyon yapmak için her daireden 5 bin TL talep ettiğini ifade eden apartman sakinleri, yetkililere sitem etti. Gazimağusa Belediyesi’nin kanalizasyon için daire başına 5 bin lira istediğini belirten apartman sakinleri, “Kanalizasyonun parasını vatandaş mı ödeyecek, yazıklar olsun” şeklinde konuştu.

Bakkaloğlu: Belediye para istiyor
Diyalog muhabirine konuşan apartman sakinlerinden Aykut Bakkaloğlu, bölgeye sonradan inşa edilen tüm binalara kanalizasyon sistemi kurulduğunu ancak 3 tane apartmana 20 yıldır kanalizasyon yapılmadığını anlattı. 
Sürekli olarak lağım sularının biriktiğini ve kendi paralarıyle sık sık vidanjör çağırmak zorunda kaldıklarını belirten Bakkaloğlu, şöyle devam etti:
 “20 yıldır üvey evlat muamelesi görüyoruz, belediyeye gittik, kanalizasyon için 200 bin TL gerekiyormuş. Daire başına bizden 5 bin talep ettiler, kanalizasyonun parasını vatandaş mı ödeyecek, yazıklar olsun” şeklinde konuştu.
Foto: Aykut Bakkaloğlu, kanalizasyonu olmayan apartmanlardan briken lağım suyu sabırları taşırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474