banner564

3 suçtan yargılanacak

İşletme sözleşmesi feshedilen Güngör çöplüğünün sorumlusuna dava okundu

3 suçtan yargılanacak
banner598

İşletme sözleşmesi feshedilen Güngör Düzenli Katı Atık Depolama Alanı’nın sorumlusu Murat Doğru’ya 3 dava okundu.
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler'in şikayetiyle devreye giren polis, Güngör Düzenli Katı Atık Depolama Alanı ihalesini alan Doğru'ya “ihale şartlarına uymamak, kamu malına zarar vermek ve devleti zarara uğratmaktan” dava okundu. Doğru Tasarım direktörü Murat Doğru'nun kimliğine el konulurken, 3 suçtan yargılanacağı kaydedildi.

Fesih kararı yürürlükte
Bu arada Güngör Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi işletme sözleşmesinin fesih kararı dün itibariyle yürürlüğe girdi.
Tesisin işletmesi için geçici süreliğine kapalı zarf usulü ile teklif alınacak.
İçişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, ihmalleri tespit edilerek Polis tarafından dava okunan Doğru Tasarım Şirketi ile sözleşme feshedilirken, tesisin işletmesi için ihale süreci tamamlanıncaya kadar birkaç gün içerisinde geçici süreliğine kapalı zarf usulü ile hizmet alımı için teklif alınacak.
Çıkan yangınlar nedeni ile yaşanan çevre felaketleri ve kamu sağlığını tehdit eder duruma gelen Güngör Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi için 8 Mart 2022 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından özelleştirme kararı alınmış ve yetki Maliye Bakanlığı’na verilmişti.
Bakanlık’tan alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı’nın tesis işletmesi için ihale sürecini tamamlayana kadar geçecek sürede, çöplerin bertarafının sorunsuz ve güvenli şekilde sağlanması adına bugün itibariyle mevcut sözleşmeyi iptal edip, geçici süreliğine kapalı zarf usulü ile hizmet alımı için teklif alacak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
niyazi  AUSTRALIA
niyazi AUSTRALIA - 10 ay Önce

THE WHOLE COUNTRY IS DUMB NO OTHER WORDS

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474