banner564

Adım adım tanınmaya

Türk Devletleri Değerleme Uzmanları Birliği Konseyi kuruldu, KKTC gözlemci üye olarak kabul edildi

Adım adım tanınmaya
banner598

Birinci Uluslararası Türk Dünyası ve Orta Asya Değerleme Forumu gerçekleştirildi. 
Türk dünyasının manevi başkenti olarak kabul edilen Kazakistan’ın Türkistan şehrinde yer alan Forum'da Türk Devletleri Değerleme Uzmanları Birliği Konseyi kuruldu. KKTC Birliğe oy birliğiyle gözlemci üye olarak kabul edildi.
Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Rusya, Beyaz Rusya ve bölge ülkelerin katılımı ile gerçekleştirilen Forum'da KKTC’den Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Birliği’ni temsilen Başkan Kutay Ramiz de konuşmacı olarak yer aldı.
Ramiz konuşmasında rapor içerik standardının öneminden bahsederek, bağımsız raporlama ve Uluslararası Değerleme Standartları’na uyulması ile sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmaya katkı sağlanabileceğini belirtti.

Konsey kuruldu

Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Birliği’nden verilen bilgiye göre, forumun en önemli olaylarından biri de Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelerin ‘Türk Devletleri Değerleme Uzmanları Birliği Konseyi’nin kuruluşunu ilan etmesi oldu.
Kuzey Kıbrıs’ın gözlemci üye olarak oylandığı ve onaylandığı ilk yönetim kurulu toplantısında, Birinci Dönem Başkanlığına Kazakistan’dan Askar Omarbekov ve Asbaşkanlığa Azerbaycan’dan Vugar Oruç getirildi.
Konsey toplantısında Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Birliği adına söz alan Kutay Ramiz, konseyin çalışma ve iş birliği ile ortak standart oluşturulması ve ülkelerin birbiri ile etkileşiminin arttırılması hedeflerine kısa sürede ulaşacağından emin olduğunu belirtti ve gözlemci üye olarak ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarının altını çizdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 12 ay Önce

Tanınma Adım Adım??? Bu yalanları 40 yıldır dinliyoruz ! Kazakistan Pakistan Türk Devletleri Arap Devletleri Kktc için gözlemci veya seyirci olmaktan öteye gidilemeyeceğini Dünyada bilmeyen mi kaldı ? KKTC’nin tanınması için gidilecek tek adres KKTC’nin tanınmasını yasaklayan BMGK’dir Kıbrıs Cumhuriyetinde Rumlar’ın AB’nin ve de BM’nin Güvenlik Konseyinin onayı olmadan KKTC’nin tanınması mümkün değildir bu yalanları her birkaç yılda bir toplumumuza yaymakla ne elde edebiliriz ki ?
Hadi gazlamaya devam edelim ve Azerbaycan , Pakistan ! Libya , Gana KKTC’yi tanıyacak diyelim 40 yılda Türk Devletleri gözlemci ve seyircisi oldu bir 40 yıl sonra ise Afrika Devletleri gözlemci ve seyircisi olur isek tanınmaya yanaşabiliriz ??

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474