banner564

Ağır ceza gelmeli

Kanser vakalarındaki artışa dikkat çeken Raziye Kocaismail, çocuklara sigara satışı konusunda uyardı

Ağır ceza gelmeli
banner598

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, günde 2 kanser vakasıyla karşılaştıklarını söylerken, çocuklara sigara satışı konusunda uyardı. Küçük yaştaki çocuklara tütün ürünü satanların çok ağır cezalara çarptırılması gerektiğinin altını çizen Kocaismail, “Gerekirse fiyatlar yükseltilmeli, yaş sınırı da getirilmeli” şeklinde konuştu.
Ülkemizde sigara ve tütün ürünleri ile doğrudan bağlantılı olan ‘akciğer kanserinin’ tüm kanser türleri arasında yıllarca en ön sıralarda yer aldığını belirten Raziye Kocaismail, “Bu kanser doğrudan sigara ile ilgilidir fakat diğer kanser türlerinde de en büyük faktör sigaradır” dedi.
Kocaismail, sigara kullanımı ile ilgili sürekli toplum ve aile baskılarının da yapıldığını ancak yine de bu alışkanlığın son bulmadığını söyledi.
“Kapalı alanda sigara içme yasağı gelmesinin sigarayı bırakma ve kanserlerin de azalmasında çok faydası oldu” diyen Kocaismail, birçok insanın bu vesileyle sigarayı azalttığına veya bıraktığına işaret etti.
Kocaismail, herkesin kullandığı tütün ürünlerini bırakma konusunda yardımlar almaya başladığına değinerek, “Güzel gidiyordu ancak Covid ve eve kapanmalar ile birlikte sigara kullanımı yeniden arttı” dedi.
Toplu kullanım alanlarında ise masaların üzerindeki küllüklerin yeniden arttığına işaret eden Kocaismail, her alanda yeniden rahatlıkla sigara içildiğini kaydetti.
En çok önüne geçilmesi gerekenin ise küçük yaştaki çocukların sigara kullanımı ve sigara satışı olduğunu söyleyen Kocaismail, “14-15 yaşındaki öğrenciler okuldan çıkıp sigara yakıyor… Her gördüğümü uyarıyorum ama olmuyor. Buna hükümetin çok hızlı şekilde çözüm bulması gerekir” dedi.
Küçük yaştaki çocuklara tütün ürünü satanların çok ağır cezalara çarptırılması gerektiğinin altını çizen Kocaismail, “Gerekirse fiyatlar yükseltilmeli, yaş sınırı da getirilmeli” şeklinde konuştu.

"Günde 2 kanser vakası geliyor"
Kocaismail, “Günde 2 kanser vakası geliyor… Meme, prostat ve akciğer kanser vakaları yeniden çoğaldı ve tütün ürünleri bu kanser türlerinde çok etkili” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
VVV
VVV - 2 ay Önce

Kesinlikle haklisiniz,ama kurallari ,yasalari dinleyen kim. Birakin sigarayi ,uyuturucu bile ilkokullara kadar girmis durumda. Yani anlayacaginiz ulke karanliklara dogru gidiyor.

Hasan Erhan
Hasan Erhan - 2 ay Önce

Lefkoşa'da Öğrenciler okulların açık olduğu günlerde okul yakınlarındaki kafeteryalarda ve sokaklarda sigara içerek zaman geçiriyorlar

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473