banner564

Aikaterini’nin 2 gözü 2 çeşme

Yunanistan’dan getirdiği 11 kilo uyuşturucuyu ülkeye sokmaya çalışırken suçüstü yakalanan 38 yaşındaki kadın tutuklu yargılanacak

Aikaterini’nin 2 gözü 2 çeşme
banner598

Suna ERDEN
Ercan Havaalanı’nda 6 milyon lira değerinde 11 kilo uyuşturucu sokmaya çalışırken suçüstü yakalanan kurye Aikaterini Katsafadou (38) dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Yunanistan’dan getirdiği uyuşturucuyu ülkeye ithal ettikten sonra Güney Kıbrıs’a göndermeyi planlayan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı belirtildi. Yunanistan vatandaşı olan zanlının kaçma ihtimali olduğu belirtilerek, tutuklu yargı talep edildi.
Soruşturmayı yürüten polis, 5 Mayıs 2022 tarihinde saat 15.00 sıralarında Ercan Havalimanından ülkeye giriş yapan Aikaterini Katsafadou'nun valizinde gümrük memurları ve narkotik ekipleri tarafından yapılan aramada 9 paket halinde şeffaf naylona sarılı 11 kilo hintkeneviri ele geçirildiğini söyledi. 
Polis, gözaltına alınan zanlının ifadesinde Yunanistan’da uyuşturucu işleriyle uğraşan Makis isimli bir şahsın yönlendirmesi ile tanımadığı bir kadınla buluştuğunu anlattığını açıkladı.
Polis, zanlının 4 Mayıs 2022 tarihinde buluştuğu kadından Kuzey Kıbrıs’a gelmek için uçak bileti, kalacağı otelle ilgili belgeleri ve yol harçlığı için 450 euro para aldığını itiraf ettiğini belirtti. 
Polis, zanlının 5 Mayıs’ta yine Makis’in direktifiyle aynı kadınla havaalanında buluştuğunu ve buraya getireceği uyuşturucuyu teslim aldığını anlattığını söyledi.  

Soruşturma tamamlandı
Polis memuru, zanlının Kuzey Kıbrıs’a geldikten otele yerleşeceğini, Makis’in yönlendirmesiyle bir şahsın gelip kendisinden uyuşturucu maddeyi teslim alacağını itiraf ettiğini açıkladı. 
Polis, zanlının uyuşturucuyu teslim ettikten sonra bin euro alacağını da söylediğini belirtti. 
Polis, zanlının suçlarını itiraf içerikli gönüllü ifade verdiğini, piyasa değeri 6 milyon TL olan uyuşturucuyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın tamamlandığını söyledi.  Polis, Yunanistan vatandaşı olan ve yargılanmaktan kaçma ihtimali bulunan zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkeme zanlının 2 ayı aşmamak üzere cezaevinde tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473