banner564

Bilet alırken dikkat edilmeli

Harper, İngiltere’ye gidecek Kıbrıslı Türklerin PCR testleri hakkında havayolu şirketinin kurallarının geçerli olduğunu söyledi

Bilet alırken dikkat edilmeli
banner598

KKTC’nin Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, Birleşik Krallık’ta eğitim alan ya da Birleşik Krallık’a uçacak olan vatandaşların, aşı ve PCR konularında yaşadığı kafa karışıklıklarına ışık tutacak bir açıklama yaptı. Harper, ilk olarak aşı konusuna değindi. Harper, aşının KKTC’de veya Güney Kıbrıs’ta yapılmasının, Birleşik Krallık’a uçuş açısından herhangi bir sorun yaratmayacağına dikkat çekti. PCR testleriyle ilgili yaşanan soruna da değinen Harper, “Kullanacağınız havayolu şirketinin kuzeydeki PCR testini mi yoksa güneydeki PCR testini mi kabul ettiğini, uçuştan 72 saat önce test edin ve gereken PCR’ı tercih edin” şeklinde konuştu.

Uçuş açısından sorun yaratmıyor
İlk olarak aşılarla ilgili yaşanan kafa karışıklığına değinen Harper, aşının KKTC’de veya Güney Kıbrıs’ta yapılmasının, uçuş açısından herhangi bir sorun yaratmayacağına dikkat çekti.
Birleşik Krallık’a karantinasız girişle ilgili Kuzey’de ya da Güney’de aşı olmanın herhangi bir fark yaratmadığına vurgu yapan Harper, uçuştan önce, Birleşik Krallık’a ait “Passenger Locator” formunun doldurulması ve aşı beyanının yapılmasının, ardından da çıktısını alıp chech-in noktasına ibraz etmenin yeterli olduğunu ifade etti.

PCR testleri…
PCR testleriyle ilgili yaşanan soruna da değinen Harper, ülkelerin giriş kuralları belirledikleri gibi, havayolu şirketlerinin de uçuş için kurallar belirlediğini ifade ederek, “Kullanacağınız havayolu şirketinin kuzeydeki PCR testini mi yoksa güneydeki PCR testini mi kabul ettiğini, uçuştan 72 saat önce test edin ve gereken PCR’ı tercih edin” şeklinde konuştu.

Sinovac yaptıran öğrencilere fırsat
Şubat ve Mart aylarında, KKTC’deki pek çok öğrencinin Sinovac aşısı yaptırdığını anımsatan Harper, “KKTC Sağlık Bakanlığı bize destek çıktı ve iki doz Sinovac aşısı yaptıranlara, 4 ay sonra Johson & Johnson aşısı yapma şansı vermiştir” dedi. Harper, sözü edilen aşıyı olmak isteyenlerin, kendisine WhatsApp hattı üzerinden ulaşabileceğini belirtti.

Passenger Locator nedir ve nasıl ulaşılır?
Birleşik Krallık'a varmadan önce çevrimiçi olarak doldurulan “Pasenger Locator” formu, ülkeye girişte doldurulması zorunlu olan bir form olarak tanımlanıyor.
Formun, Birleşik Krallık'a varmadan önceki 48 saat içinde gönderilmesi gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473