banner564

Biz bize kaldık

Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar geziye çıksa da çarşı merkezlerinde insan azlığı kendini gösterdi, esnaf tavla oynayarak vakit geçirdi

Biz bize kaldık
banner598

Ömer KADİROĞLU
Yağışlı ve rüzgarlı günlerden sonra güneşli bir gün geçiren vatandaşlar dün değişik bölgelere akın ederek, güzel saatler geçirdi. Başkent Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesi de hafta içine nazaran daha hareketliydi. Ancak cafe ve restoranlarda vakit geçiren vatandaşların alış-veriş yapmadığı, bölge esnafının yine tavla oynayarak gün geçirdiği görüldü.
   Öğrencilerin adadan ayrılması ve turizmin ‘karantina şartları’ yüzünden tamamen durması nedeniyle çarşının öldüğünü, alış-verişlerin durma noktasına geldiğini belirten bölge esnafı “Biz bize kaldık ama KKTC’nin ekonomisi dibe vurdu” diyerek yetkililerin acil önlem almasını istedi.
   Tarihi Büyük Han’daki cafe-restoran işletmecileri, diğer günlere nazaran dün daha canlı bir gün geçirdiklerini belirtirken, Lokmacı Kapısı’nın kapanması sonrasında işlerin çok düştüğünü söyledi. Esnaf “eskisi gibi turist grupları da olmadığı için ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz” dedi.
   Hediyelik eşya, konfeksiyon, ayakkabı, kumaş, alkollü ve alkolsüz içecek satışı yapan mağazalar ve kuyumcular da çoğu zaman hiç satış yapmadan eve döndüklerini belirterek, dayanma gücünü yitirenlerin kapısına kilit vurduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Hükümete çakmak yerine o sen bu sen sacmaligindaki sendikalara palikarya sarılığı siyasetçi ve yeni duzencilere TL kullanılırken krediden arabaya eve kiraya kadar £ gecirenlere cakacaksiniz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473