banner564

‘Bölgenin can damarı’

Denktaş, Lefke’deki seçim çalışmalarının ardından ziyaret ettiği LAÜ’den övgü ile söz etti

‘Bölgenin can damarı’
banner598

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, Lefke Avrupa Üniversitesi’ni (LAÜ) ziyaret ederek, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile görüştü. 
Verilen bilgiye göre; Denktaş ziyarette yaptığı konuşmada, öğrencilerin ülkeye gelişinin hükümet tarafından planlanmasının yapılması gerektiğine işaret ederek, öğrencilerin gerekli sağlık koşulları ile ülkeye gelişinin sağlanması durumunda daralan ekonomiye de büyük katkıları olacağını söyledi. 
Denktaş, seçim çalışmaları için geldiği Lefke’de üniversiteyi ziyaret etmeden dönmek istemediğini dile getirerek, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın yönlendirmesi ile Girne’ye kurulması düşünülen üniversitenin bölgeye kazandırıldığını anımsattı.
Üniversitenin bu bölgeye kurulmasında da kendisinin Lefke’de askerlik hizmeti sırasında yaptığı tespitlerle oluştuğunu kaydeden Denktaş, bu anlamda LAÜ’nün kendisi açısından her zaman ayrı bir yeri olduğunu kaydetti.
Bugün, üniversitenin, bölgenin can damarı haline dönüştüğünü kaydeden Denktaş, her geçen dönem başarı çıtasını yükselmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.
Açıklanan öğrenci listelerinde en çok kayıt hakkı kazanan üniversiteler sıralamasında LAÜ’nün KKTC’de ikinci sırada olduğunu anımsatan Denktaş, ancak öğrencilerin ülkeye taşınmasının planlanmasının büyük bir mesele olduğunu ifade etti.
Denktaş, “İnşallah bir süre sonra da bu üniversitenin buraya kurulmasına imza atan Kurucu Cumhurbaşkanı’nın makamından buraya yeni bir ziyaret gerçekleştiririm” temennisini de dile getirdi. 
Açıklamada, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’in de yaptığı konuşmada, Denktaş’a desteği ve ziyareti için teşekkür ettiği belirtildi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandas
vatandas - 4 yıl Önce

kımseye faydaları yok secım zamanı dısarda halkın yanında oy ısterler basa gecsınler kı fazla mamayı yesınler halk da bunlara kanar ezılen halk olur

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474