banner564

‘Bu da topluma  zarar veriyor’

Lapta’da esnaf ile buluşan Erhürman, hükümetin hiçbir şeyi planlamadan ve organize etmeden gittiğini söyledi

‘Bu da topluma  zarar veriyor’
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Lapta’da esnafla bir araya geldi. 
Verilen bilgiye göre; Erhürman burada yaptığı konuşmada, “hükümetin hiçbir şeyi planlamadan ve organize etmeden gittiğini, bunun da topluma zarar verdiğini” söyledi. 
Erhürman, pandemi sürecini yönetemediğini savunduğu hükümetin özel sektörü ve esnafı kaderine terk ettiğini, binlerce insanın çok zor duruma itildiğini ileri sürdü.
Beraberindeki heyetle birlikte yaptığı ziyaretlerinde görüşlerini aktaran Erhürman, tüm uyarılara rağmen zamanında alınmayan önlemler nedeniyle yerel vakalarda artışın göz göre göre geldiğini söyledi. 
Virüsün görüldüğü 10 Mart tarihinden itibaren kapandıktan sonra içeride ve dışarıda nasıl açılmaları gerektiği noktasında kendilerinin de uzmanların da uyarılarda bulunduğunu söyleyen Erhürman, “Sürekli kapalı kalmayı ekonomimiz kaldıramazdı, O yüzden o kapalı kaldığımız dönemi çok iyi değerlendirmeliydik. Bir pandemi hastanesi mutlaka yapılmalıydı ve süreci çok iyi planlamalıydık. Ancak 6 ayda hiçbir şey planlanmadı” dedi.

“Ekonomide çok ciddi sorunlar yaşanıyor”
Ekonomik anlamda ciddi sorunların yaşandığını söyleyen Erhürman şunları kaydetti: 
“Resmi veriler, krizin ne kadar ciddi boyutta olduğunu gösteriyor. İlk günden özel sektörün desteklenmesi gerekliliğini vurguladık. Gerekli adımlar atılmadı. Geldiğimiz noktada ise, resmi rakamlara göre 8 bin çalışmaya ara vermiş iş yeri var. Her birinin üç çalışanı olsa, şu anda 24 bin insanın şu anda evine hangi parayla ekmek götürdüğünü kimse bilmiyor. 2 bin KKTC vatandaşı resmen işsiz kaldı. Bu insanların sayısı da her geçen gün daha da artıyor.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkush power
Turkush power - 4 yıl Önce

Bravo 10 kisi toplamissin

vatandas
vatandas - 4 yıl Önce

YAHU BASKAN GEC BUNLARI HANGINIZ BASA GECER ISE AYNIDIR CUMHURBASKANLIK ICIN OY TOPLAMAYA DEVAM

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473