banner564

Buna hazırız

Azerbaycan’da bulunan Başbakan Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına tam üye olmak istediğini söyledi

Buna hazırız
banner598

Başbakan Ünal Üstel, Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde düzenlenen konferansta konuşarak, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk Devletleri Teşkilatı’nın tam üyeliğine hazırızdır. İnanıyoruz ki bu da çok kısa sürede gerçekleşecek” dedi.
Üstel, Tüm Türk Devletleri Teşkilatı üyelerinden kapılarını KKTC’ye açmalarını beklediklerini ifade etti.
Üstel Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde düzenlenen “Türk Devletleri, Jeostratejik Gerçeklikler ve Küresel Felaketler Bağlamında Yeni Stratejik Hedeflere Doğru” konulu uluslararası konferansın “Yeni Bir Diyalog Platformu Olarak Parti Diplomasisi” oturumunda konuşma yaptı.  
Türk Devletleri Teşkilatı’nın sağlam kurumsal yapısı, küresel ve bölgesel ilişkilerle yarattığı potansiyelle üye ülkelerin sırtını güvenle yaslayacağı bir güç haline geldiğini, bölgesel barışın ve güvenliğin sağlanması adına da önemli rol üstlendiğini belirten Üstel, şöyle devam etti:
“KKTC olarak bizler de Türk Devletleri Teşkilatı’nın sınırlarını Doğu Akdeniz’in ortasına kadar genişlettik. Türk Devletleri Teşkilatı’nın artık Doğu Akdeniz’de serhat bekçiliğini yapan bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır.”
Kıbrıs Türk halkının son 70 yılda çok zorlu günlerden geçtiğini, bağımsızlık ve var oluş mücadelesiyle topraklarını vatan yaptığını, devlet sahibi olduğunu vurgulayan Başbakan Üstel, şunları kaydetti:
“Kendi kaderini belirleme hakkını kullanarak devletimizi kurmamıza rağmen, haksızca sürdürülen, her tür izolasyona, ambargoya, baskıya ve zulme karşı direnerek, ayakta kalmayı başardık. O yüzden, Kıbrıs Türk halkının yürütmekte olduğu varoluş mücadelesinde sizlerin dayanışması ve desteği bizler için çok önemlidir.”

Tam üyeliğe hazırız
Üstel, geçtiğimiz gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na tam üye olmasının zamanının geldiğini açıkladığını söyleyerek şöyle devam etti:
“Sayın Aliyev haklıdır. Bunun da zamanı gelmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, tam üyeliğe de hazırız ve inanıyoruz ki bu da çok kısa bir sürede gerçekleşecektir.”
Tüm Türk Devletleri Teşkilatı üyelerinden kapılarını KKTC’ye açmalarını beklediklerini ifade eden Üstel, bunu önce partiler, sonra meclisler sonra da devletler üzerinden yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Uluslararası medyanın ilgi odağı oldu
Başbakan Ünal Üstel, Şuşa’da Türk devletleri teşkilatına üye diğer ülke temsilcileriyle de bir araya geldi.
Üstel, temasları sırasında muhatapları ile Kıbrıs Türk Halkı’nın Türk Dünyası’ndan beklentilerini paylaşırken, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Başbakan Üstel, uluslararası medyanın da ilgi odağı oldu.
Birçok medya kuruluşuna özel demeç veren Ünal Üstel, Azerbaycan Halkı'na ve Türk Dünyası’na önemli mesajlar verdi. 
Üstel, "Biz tek milletin  kardeş devletleriyiz. Hasret bitmiştir. Şimdi kucaklaşma zamandır. İlişkilerimiz on yıllardır süren ayrılığın acısını çıkarırcasına hızla gelişiyor ve hızlı şekilde ilerliyor” dedi. Üstel, Türk Dünyası içerisinde KKTC’nin görünürlüğünün her geçen gün arttığına işaret ederek, işbirliği ve diyaloğun yakın gelecekte daha da artacağını, Kıbrıs Türk Halkı’nın dünya ile kucaklaşmasında Türk Devletlerinin öncülük etmesinden mutluluk duyacaklarını vurguladı.

Dünya ile kucaklaşmak istiyoruz
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, dünya ile kucaklaşmak istiyoruz” diyen Üstel, şunları da ifade etti:
“Bu noktada dünya ile kucaklaşmadan önce milletimizle kucaklaşarak, milletimizden aldığımız güçle bu yolculuğa çıkmak istiyoruz. Milletimiz samimi bir şekilde arkamızda olursa, bu dünyada karşımızda kimse duramaz. Tüm Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri’nden, siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerimizi geliştirme noktasında kapılarını bize açmasını bekliyoruz. Köklerimiz bir, atalarımız birdir. Tarih boyunca üzüntümüz bir, sevincimiz bir oldu. Acımız bir, yasımız bir oldu. Dilimiz bir, davamız bir oldu. Yani geçmişimiz birdi, geleceğimiz de bir olmalıdır.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 5 ay Önce

İslam Ülkelerine Gözlemci ! TDT. Ülkelerine Gözlemci peki KKTC ile ancak bu kadarını mı yapabiliyoruz ! Arab Ülkelerinin veya TDT nin KKTCye Uluslararası Uçuş yasağını Kaldırıp KKTCyi o Ülkelerden Yatırımcı ve Turist mi dolduracağız yani ?? Arab Ülkeleri veya TDT ile boşuna Kürek çekip zaman ve olmayan Kaynak Harcayacağımıza Elekttik ve Susuzluktan Grak Grak eden Yolları ve Çevresi dökülen Üretimi ve İhracatı bitmiş Ülkemiz sorunlarına niye odaklanamiyoruz Yani ??

Turkish Power
Turkish Power - 5 ay Önce

Nerenize ne batiyor niye gocunuyorsunuz muhipyan lawrence bi bitmedi ingiliz muhipler cemiyeti ulan annan planina evet dedin ne aldin gotunu mu vereceksin daha

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 5 ay Önce

Sayın POWERLESS bey yakında Parasızlıktan onu verecek olan ta kendinizdir “ Kolanları sıkı tutun!

Turkish Power
Turkish Power - 5 ay Önce

Cakma muhip senin problemlerin ab ve bm nin irkciemperyalist hristiyan fasisti zihniyetinden kaynaklanmiyor mu neyin geyigindesin binamaz

Turkish Power
Turkish Power - 5 ay Önce

TC de toprak alinir verilmez farkinda degilsin fiilen suriye ve iraktaki bolgeleri de ilhak ettik geri verecegimiz de zannetmeyin sanma ki Turk milleti sizin gibi paraya vatanini satar ha ha ha

Turkish Power
Turkish Power - 5 ay Önce

Mangal kozu yuzyillardir kicini yaladigin emperyalist somurgeci soykirimci ab ulkelerinin demokrasi seviyelerini gorduk zir cahilligi birak da emperyalizmin tarihini somurgeciligi oku da biraz adam ol

Öz
Öz - 5 ay Önce

Türk Devletleri Teşkilatının üyeleri, demokrasi standartları sıralamsı açısında dünya üzerindeki yeri nerededir? Yine devlet içerisinde yolsuzluklar açısından dünyada kaçıncı sıraya yerleşirler? Fert başına düşen gelirleri nedir? Türk Devletleri Teşkilatının üye ülkelerinden hangisinin uluslararası standartı bizden daha iyidir?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474