banner564

Cezaevine gönderildi

Uyuşturucu satan Nijeryalı Gabriel’in öğrenci kaydı olduğu ancak hiç okula gitmediği belirlendi

Cezaevine gönderildi
banner598

Lefkoşa’da uyuşturucu sattığı tespit edilerek tutuklanan Nijeryalı Gabriel  Ajuga’nın üniversiteye kayıtlı olduğu ancak hiç okula gitmediği tespit edildi.
Ülkede kalabilmek için göstermelik öğrenci vizesi alan zanlının ifadesinde uyuşturucu sattığını itilaf ettiği açıklandı.
Soruşturma kapsamında 3 gündür tutuklu bulunan zanlı dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, 13 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00’te alınan bilgide zanlının Lefkoşa bölgesinde uyuşturucu sattığının öğrenildiğini belirtti. 
Polis memuru, zanlının aynı gün saat 15.30’da Lefkoşa’da VR 544 plakalı araçla seyir haldeyken tespit edildiğini söyledi. 
Polis memuru, zanlının aracında yapılan aramada 47 ayrı pakete sarılı toplam 82 gram 620 miligram hintkeneviri ile uyuşturucu satışından elde edinildiğine inanılan 20 bin 400 TL paranın ele geçirildiğini kaydetti.
Zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını kaydeden polis, Lefkoşa’daki ikametgahında yapılan aramada foil kağıtları bulunduğunu anlattı.
Polis, sorgulanan zanlının uyuşturucu maddeyi 30 Kasım 2023 tarihinde 140 gram olarak aranan bir şahıstan aldığını ve hintkenevirinin 56 gramını Lefkoşa’da birçok şahsa sattığını ve elde ettiği paranın bir kısmını da kendisine uyuşturucuyu temin eden şahsa gönderdiğini itiraf ettiğini kaydetti. 

Öğrenci kaydı var ama…
Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının davalarını kabul ettiğini belirtti. 
Polis, zanlının 2024 Eylül ayına kadar öğrenci vizesi olduğunu ancak kayıtlı olduğu okuldan yapılan soruşturmada okula hiç gitmediğinin tespit edildiğini açıkladı.
 Polis, zanlının tasarrufunda ele geçirilen miktarın yüksek olduğunu ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 5 ay Önce

KKTC DE ozel universitelerin cilkini cikarttiniz yalan dolan belgelerle TC uyruklu ogrenci ve toplama uluslararasi ogrencilerle birgun patlayacak universite egitimi degil SEKTORU

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473