banner564

‘Çoklu koalisyon eziyettir’

Özersay, 23 Ocak seçimlerinden sonra uzun ömürlü ve istikrarlı bir hükümetin oluşumunda Halkın Partisi’nin anahtar rol oynayacağını belirtti

‘Çoklu koalisyon eziyettir’
banner598

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, seçimlerden sonra uzun ömürlü, Meclis’i toplayabilen, Meclis komitelerini çalıştırabilen, yasaları geçirebilen, bir icraat hükümetinin hem gerekli hem de mümkün olduğunu söyledi.
HP’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) yaptığı ziyarette konuşan Kudret Özersay, 23 Ocak seçimlerinden sonra uzun ömürlü ve istikrarlı bir hükümetin oluşumunda Halkın Partisi’nin anahtar  rol oynayacağını da belirtti.
İstikrarlı ve ömrü uzun bir hükümetin olabilmesi için her iki koalisyon ortağının da grubu bulunan yani Meclis’te en az beş milletvekili olan partilerden oluşması gerektiğini ifade eden Özersay, şöyle devam etti:
“Aksi halde koalisyon ortaklarından birisinin beşten az milletvekili olursa hükümet, Meclis’i toplayamaz ve çalıştıramaz. Son bir yıldır yamalı bohça azınlık hükümetleriyle tam da bu sebeple ülkeye ve devlete zarar verildiği ortadadır, 26-27 ile hükümet, hükümet değil bir tür eziyettir.”
Halkın Partisi’nin, gerek hükümette olduğu dönemde gerekse muhalefette iken kendi alanında uzman, kamu tüzel kişiliği bulunan birliklerle diyalog ve istişare içerisinde olduğunu söyleyen Kudret Özersay, bu diyalog ve iş birliğinin bundan sonra da devam etmesi gerektiğini kaydetti.
HP’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) yaptığı ziyarette konuşan Kudret Özersay, bunun için belli bazı bedeller ödemek zorunda kalsalar da Halkın Partisi’nin her zaman ülkede planlı gelişme ve kalkınmaya önem veren bir duruşu olduğunu belirtti.

Aday tanıtım şöleni yarın
Bu arada Halkın Partisi’nin 6’ncı kuruluş yıl dönümü resepsiyonu ve aday tanıtım şöleni yarın saat 19.00’da Lefkoşa’da Elysium Park’ta yapılacak. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2022, 11:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Niye tek adam sultasi daha mi iyi

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473