banner564

Eğlence sektörü ayaklandı

Yasaklama kararlarının ardından Bakan Pilli, eleştiri yağmuruna tutuldu

Eğlence sektörü ayaklandı
banner598

Sağlık Bakanı Ali Pilli tarafından dün akşam saatlerinde açıklanan yasaklama kararlarına ilk tepki meyhane işletmecilerinden geldi. Yılbaşı günü ve 4 Ocak’a kadar kapalı kalması kararlaştırılan meyhane sahipleri ayaklandı. Bunlardan biri olan Bizim Meyhane isimli mekânın sahibi Emirali Tatlıdil, tepkisini sosyal medyadan gösterdi. Tatlıdil, Gönyeli’de sahibi olduğu Bizim Meyhane’yi satılığa çıkardığını duyurdu. Bir başka tepki de Akşamcı Meyhanesi işletmecisi Arif Bayraktar’dan geldi. Bayraktar da mekanını satılığa çıkardığını duyurdu.

Tatlıdil: Benden bu kadar
Gönyeli’de faaliyet gösteren ve birçok kişinin uğrak mekanı olan Bizim Meyhane’nin işletmecisi Tatlıdil, şunları belirtti: 
“Yaklaşık 16 yıldır yaptığım bu işi maalesef, tutarsız ve dengesiz alınan Üst Kurul ve Sağlık Bakanlığı kararlarından dolayı bu saatten sonra satmaya karar verdim. Çünkü anladım ki burada küçük esnafa yaşama şansı artık verilemeyecek. Bir kısım insanların egoları daha üstün geldiği için; ‘kimin çalışmaya ihtiyacı var, kim eleman çalıştırır, nasıl kira öder’ diye bir düşüncesi yok maalesef. Özellikle bazı sektörlerin kasıtlı olarak seçilmesi de gerçekten düşündürücüdür. Gelen talimatlar herhalde eksiksiz yerine getirilecek diye yemin edildi. Hani sendikalar, hani Sanayi ve Ticaret odaları, hani dernekler kurumlar kuruluşlar? Maalesef hiçbirimiz bir işe yaramayık suçlu biziz, bunu istedik. Hep küçük menfaatler için el etek öptük ve sonunda olan oldu. Benden bu kadar.”

Bayraktar: Meyhanem satılıktır
 Bir başka tepki de Lefkoşa’nın Yenişehir bölgesinde faaliyet gösteren Akşamcı Meyhanesi işletmecisi Arif Bayraktar’dan geldi. Tatlıdil gibi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bayraktar da mekanını satılığa çıkardığını duyurdu. Bayraktar şunları paylaştı: “İşin şakasını bırakarak ciddi ciddi bir yazı paylaşıyorum. 18 yıldır işlettiğim Akşamcı Meyhanesi satılıktır. Benim bakmak zorunda olduğum 9 aylık kızım ve eşim var. Banka taksitlerim ev borcum var. Alınan kararlardan sonra bu iş buraya kadar…” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ozlem ozogmen
ozlem ozogmen - 3 yıl Önce

Bir zamanlarin hopy yoppy cocugu serdar denktas
bankanin icini bosaltmisti kudret ozersayda benim gotum kelmi deyip
bi de o pompaladi millete devlete sonuc... sonuc mu?
devletin icinde serefsiz satilmis vatan hainleri bu serefsiz o cocuklari hirsizlari berat ettirdi.
Bunlar alismis calmaya. Vatan haini de serefsiz de cok devlette calisan. Nasil olsa
biz serdar denktas olarak kesemize kaliyor talanlar fonlamalar calmalar
havada ucusan kocanlar istasyon arazileri,dandik universite duzenekleri fonlamalari.
Kisaca bu Denktas-Boyaci-Ozersay ailesine-yardim yataklik eden eminyet gucleri,
adalet bakanligi (savcilar-hakimler),istikbarat gorevlileri artik biliyolar ki
yardim ederlerse bu ailelere serfsiz halsiyetsiz onusuz pez…k olacaklarini.
serdar denktas senin baban bu ulkede calisti karsiligini da tiskiricaya kadar bol bol
aldi.bu da sen ve ailen Kisilere, Millete, Devlete Askere, Emniyete,istikbarata gecirme hakki vermiyor.
Caldiklarini talan ettiklerini fonladiklarini faiziyle iade edicen.Serdar Denktas mis efendiymis.Mugeee

AHMET SERYİR
AHMET SERYİR - 3 yıl Önce

SATIYORUM diye SHOW yapıyorlar. Halk arasında ALAN yok SATANI .... diye bir sokak sözü vardır. Önce Sağlık. O çok sevdiğini söylediği Eşi ve Çocuklarına BULAŞ götürürse ve onlar ALLAH KORUSUN bir zarar görürse o MEYHANESİNİ alsın başına çalsın. Restaurantlar Birliği de açarız müşteri kabul ederiz falan gibi sözlerle DEVLETE REST çekmiş. DEVLET GEREĞİNİ yapar ve O sözü onlara YEDİRİR. Hem de boğazlarına TIKA TIKA.. Küstahlık yapmasınlar .Devlete ve kararlarına saygılı olsunlar. AKILLI OLSUNLAR.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474