banner564

En çok cezayı Doğuhan aldı

400 gram uyuşturucu suçundan yargılanan 3 sanık toplam 12 yıl hapse mahkum edildi

En çok cezayı Doğuhan aldı
banner598

Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Çatalköy bölgesinde, 26 Temmuz 2019 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından ele geçirilen 400 gram hintkeneviriyle ilgili tutuklanan B. N., Doğuhan Erekoğlu, Halil Eker hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Füsun Cemaller Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Şevket Gazi’nin baktığı davada sanıklar toplam 12 yıl hapse mahkûm edildi.
Kararı okuyan Mahkeme Başkanı Cemaller uyuşturucu suçlarının yaygınlığına vurgu yapıp, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti. 
Cemaller, sanık Doğuhan Erekoğlu’nu ‘kanunsuz uyuşturucu alma, verme ve tasarrufu’ suçundan 
5 yıl, B.N. y’u ‘kanunsuz uyuşturucu alma ve tasarrufu’ suçundan 3 yıl ve Halil Eker’i ‘kanunsuz uyuşturucu alma, verme ve tasarrufu’ suçundan 4 yıl hapse mahkûm edildiğini açıkladı.

Ne olmuştu
Çatalköy’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından 
Çakıl Sokak üzerinde durdurulan bir araçta ve daha sonrasında bir evde yapılan aramada 400 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunması üzerine zanlılar B. N., Doğuhan Erekoğlu ve Halil Eker tutuklanmıştı. Benzer suçları olan Eker, cezaevine gönderilirken, diğer iki sanık tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmıştı. Olayın soruşturmasını Narkotik Şube’de görevli Ahmet Bayram yapmıştı.  

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2023, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474