banner564

Forklift sürücüsü tutuklandı

Narenciye fabrikasında çalışan 69 yaşındaki Fatma Taşçı iş kazasında hayatını kaybetti

Forklift sürücüsü tutuklandı
banner598

Ömer KADİROĞLU

Güzelyurt'ta faaliyet gösteren Kalyoncu Narenciye Fabrikası’nda çalışan 69 yaşındaki Fatma Taşçı dün meydana gelen iş kazası sonucu hayatını kaybetti. 
 Fabrika içerisinde 25 yaşındaki R.G.'nin (E-25) kullanımındaki forkliftin çarptığı Taşçı’nın ağır yaralandığı, ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybettiği belirtildi. 
Polisten yapılan açıklamaya göre;  kaza saat 09.00 sıralarında meydana geldi.  Kullanımındaki forklift ile Taşçı’ya çarparak ağır yaralanmasına ve sonrasında hayatını kaybetmesine neden olan sürücü tutuklandı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattığını bildirdi.

Bakan Taçoy: Gerekli adımların atılacak
Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Kalyoncu Narenciye Fabrikası’nda yaşanan iş kazasında Fatma Taşçı’nın yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Taçoy’un açıklaması şöyle;
“Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Kalyoncu Narenciye Fabrikası içerisinde yaşanan iş kazasında  Fatma Taşçı’nın  yaşamını yitirmesini  büyük bir  üzüntü ile  öğrenmiş  bulunuyorum.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bir yandan İş güvenliğinin önemini vurgulayarak iş  kazalarının  ve ihmallerinin yaşanmadığı bir yapı  mekanizma oluşturmak adına  tüm gayretlerimiz sürerken böylesi bir kazanın yaşanması  bizleri derinden üzmüştür.
Maalesef ölümle sonuçlanan elim iş kazası ile ilgili gerekli adımların atılacağını belirtir, Fatma Taşçı’ya Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474