banner564

‘Gaile’ çekenler  iktidara gelecek

Erhürman “Bittik, tükendik” diyen halkın feryadını duymazdan gelenlerin sayılı günlerinin kaldığını söyledi

‘Gaile’ çekenler  iktidara gelecek
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Bittik, tükendik diyen halkın feryadını duymazdan gelenlerin sayılı günlerinin kaldığını” söyleyerek, memleketin gailesini çekenlerin, “Vardık, Varız, Var olacağız” diyenlerin yönetime geleceğine inanç belirtti. 
Tufan Erhürman ve CTP heyeti önceki gün Girne’de Sadrazamköy ve Kayalar köylerini ziyaret etti. Erhürman’a ziyaretlerinde Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi, CTP Lapta Belediye Başkan adayı Emre Efendi ile Girne bölgesi milletvekili adayları eşlik etti. Gittikleri her yerde pahalılıktan feryat eden insanlarla karşılaştıklarını söyleyen Erhürman, hükümeti tüm bu sorunlar karşısında sadece “izleyici” rolünde kalmakla suçladı.
CTP lideri Tufan Erhürman, ülkede yaşanan sorunlara değinerek başladığı konuşmasına akaryakıttan tüpe, ekmekten süte, elektrikten ilaca kadar tüm tüketim maddelerinde fahiş fiyat artışlarını yaşandığını, hükümetin ise bu konulara ses çıkarmadığını söyledi. Döviz borcu olan insanların perişan duruma getirildiğini kaydeden Erhürman, halkın akaryakıt bulamamasına değindi. UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun “Akaryakıtta sorun çözüldü” demesinin ardından üç gün sonra yine benzin istasyonlarında kuyruklar oluştuğuna dikkat çeken Erhürman, “Krizi zam yaparak çözdüler” dedi. Erhürman, 2018’de CTP’nin hükümette olduğu dönem yine büyük bir döviz krizi yaşandığını anımsatarak, “o dönemde aldıkları önlemler sayesinde halkın alım gücünün zayıflamasına engel olduklarını ancak, şu an görevde bulunanların böyle bir gailesi bulunmadığını” söyledi. 

Kişi: Krize çare üretilebilir…
Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi de Kıbrıs’ın küçük bir ülke olduğunu ve pandemiden en çok etkilenen toplumların başında gelen ülkelerden olduğunu hatırlattı. Ülkede yaşanan bu sorunlara siyaset kurumunun çare üretebileceğinin altını çizen Kişi, CTP’nin hükümette olduğu 2018 yılında da bir döviz krizi yaşandığını hatırlattı. O dönem atılan adımlar sayesinde toplumun en az derecede bu krizden etkilendiğini söyleyen Kişi, bu dönemde de aynı adımları görmek istediklerini ifade etti.

Efendi: Lapta’da sorunları CTP çözecek
Ziyaretlerde, yerel seçimlerde CTP’den Lapta Belediye Başkan adayı olacağı açıklanan Emre Efendi ise, belediyenin batağa sürüklendiğini, halkın huzursuz olduğunu ve çalışanların birbirine düşürüldüğünü öne sürerek, Lapta’yı kurtaracak zihniyetin CTP’de mevcut olduğu görüşünü ifade etti. Efendi, diğer CTP’li belediyeleri örnek gösterdi ve oradaki hizmetleri Lapta’ya taşıyacaklarını vurguladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474