banner564

Gerilim yükseliyor

Güzelyurt Kaymakamlığı’na bağlı kurumların elektriğini kesen iki KIB-TEK çalışanı ile El-Sen başkanına polis dava okudu, sendika eylem kararı aldı

Gerilim yükseliyor
banner598

Ömer KADİROĞLU
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (Kıb-Tek) sular durulmuyor.  Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) 15 milyon TL borcu olan Güzelyurt Kaymakamlığı’na bağlı kurumların elektrik enerjileri dün sabah saatlerinde kesildi. Yapılan kesinti kurumlar ile KIB-TEK arasında gerginliğe yol açtı.
Elde edilen bilgilere göre; Kurumlar tarafından yapılan şikâyet üzerine KIB-TEK çalışanı iki kişi Güzelyurt Polis Karakolu’na çağrıldı. İfadeleri alınan çalışanlara “görevi kötüye kullanmak suçundan dava okunduktan sonra serbest bırakıldı.
İki çalışanın yanı sıra Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Kubilay Özkıraç aleyhine de azmettirici olduğu gerekçesiyle dava okundu.

Çarşamba günü eylem başlıyor
Bu Memleket Bizim platformu, yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere dün EL-SEN yönetiminin de katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda eylem kararı alındığı açıklandı. 
Yapılan toplantı sonrası açıklama yapan KTÖS Başkanı Şener Elcil, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın KIB-TEK’i batırmak istediğini savundu, 
Arıklı’nın kurumda yolsuzluk olduğunu söylediğini ancak 8 aydır polise ve yargıya herhangi bir konunun aksettirilmediğini kaydetti. İhalelerin sonuçlandırılmadığını söyleyen Elcil, devletin kuruma olan borcunu da ödemediğini belirtti. 
Elcil; “Çarşamba gününden itibaren eylemlere başlıyoruz. Yürüyüş ile başlıyoruz, grev ile devam edeceğiz. Hükümeti uyarıyoruz. Erhan Arıklı’nın yaptığı ayak oyunlarına müdahale etsinler. Çarşamba günü saat 10.00’da Elektrik Kurumu önünde toplanıp Ekonomi Enerji Bakanlığı’na yürüyeceğiz” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Santajci sendikaların devleti rehin alma zamanları geçti yolun sonuna geldiniz sonunuz margaret teacher zamanındaki maden sendikalarına donecek

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ne yapa can 80 öncesi tarisi işgal edip yakan sendika mi zannediyon hadi bakalim bir işgal edip santrali yakın da ip kopsun

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Söyleme belgen delilin varsa onu goster

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ne gerilimi kaç volt memlekette sizin yaydığınız negatif elektrikten başka elektrik mi var puah puah puah

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473