banner564

Güneyin yargısına örnek olsun

Kıbrıslı Rum’un aracını gasp eden Cemal Kanioğlu’na 6 yıl, Yasin Süygün ve Harun Özer’e ise 4’er yıl hapislik verildi

Güneyin yargısına örnek olsun
banner598

Suna ERDEN
Mitsubishi marka aracını internet üzerinden satışa çıkaran Kıbrıslı Rum Alexandre Georgios’la iletişime geçip, Pile ile Beyarmudu köyleri arasına gelmesini sağladıktan sonra biber gazlı saldırıyla arabasını gasp eden Cemal Kanioğlu, Yasin Süygün ve Harun Özer hakkındaki yargı süreci dün tamamlandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, suçu planlayan Cemal Kanioğlu’nu 6, ona iştirak eden Yasin Süygün ve Harun Özer’i ise 4’er yıl hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme Başkanı Nüvit Gazi tarafından okunan kararda öncelikle olgular aktarıldı.
Olgularda sanıkların 14 Ocak 2020 tarihinde, saat 18.30’da, Pile ile Beyarmudu arasındaki yol üzerinde aracını satın alma bahanesi ile çağırdıkları Alexandre Georgios’a önce biber gazı sıktıkları daha sonra bıçak çekerek 30 bin Euro değerindeki aracını gasp ettikleri belirtildi. 
Olayın polise 15 Ocak 2020 tarihinde bildirildiği, sanıkların tespit edilerek gözaltına alındığı, aracın ise Kurudere’de bir site önünde bulunduğu kaydedildi. Sanıkların soruşturmanın ardından 23 Ocak 2020 tarihinde yargılanmak üzere cezaevine gönderildikleri açıklandı. 

En ağır suçu işlediler
Başkan Gazi, soygun suçunun ceza yasasına göre en ağır suçlardan birisi olduğunu belirterek, ülkemizde mala ve şahsa yönelik şiddet suçlarının ise yaygın olduğunu kaydetti. Başkan Gazi, bu tür suçların toplumu rahatsız ettiğine, halkın malını ve canını güvende hissetmemesine yol açtığını dile getirdi.
Gazi, soygun gibi ağır suçlara ceza verilirken kamu yararının düşünülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Gazi, sanık Cemal Kanioğlu’nun suçu planlayan kişi olduğu, karar verilirken daha ağır bir ceza alması gerektiğini söyledi.  Gazi, sanık Cemal Kanioğlu’nun 6 yıl, diğer sanıklar Suygün ve Harun Özer’in ise 4’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hahaha
Hahaha - 3 yıl Önce

Guneyde araba motor brakmadiniz sadece birkac kisi ceza aldi onlarda gosermelik.. isimlerini veririm ama yayinlamassiniz.

Aliii
Aliii - 2 yıl Önce

Dünyayı çaldınız çırptınız Rum tarafından özellikle de devlete dayalı olanlar şimdi bir arabaya düştünüz peşine

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474