banner564

Gurur verici

Üstel, “Turizm ve eğitim sektörleriyle övünürken, sağlık turizmini de istenilen seviyeye getirdik” dedi

Gurur verici
banner598

Yılmaz YAKAR
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı” 50’yi aşkın ülkeden katılımcıyla KKTC ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.
Gelenek icabı Konseye başkanlık eden ülkede gerçekleştirilen toplantı, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan olmasından dolayı KKTC’de yer alıyor.
Limak Otel’de yer alan Forum ve Konferansın açılış törenine Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova da katıldı.
Başbakan Ünal Üstel açılışta yaptığı konuşmada, uzun saatler süren yolculuk ve bekleme süreleri sonucunda KKTC’ye gelen Dünya Sağlık Turizmi delege ve temsilcilerini KKTC’de misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Başbakan Ünal Üstel, ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olan turizm ve yükseköğretimin geldiği nokta ile sevinirken, sağlık turizminin de ülke ekonomisine katkıda bulunacak şekilde istenilen seviyeye getirdiklerini kaydetti.
Başbakan Üstel, sağlık turizminin daha ileriye gitmesi için  altyapı çalışmalarında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.
Üstel, Forum için ülkeye gelen delegelerin ülkelerinde KKTC’nin pek bilinmediğine işaret ederek, misafirleri KKTC’nin kültürü, tarihi doğal güzellikleri ve yumuşak iklimiyle buluşturmanın kendileri için onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Ataoğlu’ndan Savaşan’a övgü
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Konseye bir yıl boyunca başkanlık yapan Ahmet Savaşan’ın KKTC  bayrağını en iyi şekilde dalgalandırdığını ifade etti.
Ataoğlu, süreci başından itibaren bilen biri olarak bugün büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, 25-30 saatleri bulan yolculuk ve bekleme sürelerine rağmen KKTC’ye gelen delegelere teşekkür etti.
Katıldıkları toplantılarda KKTC’nin 10 bin yılı aşan tarihi, kültürü ve ikliminden bahsettiklerini söyleyen Ataoğlu, bugün bu güzellikleri konuklar ile buluşturduklarını belirtti.

Berova: Kıbrıs en uygun noktalardan biri
Maliye Bakanı Özdemir Berova da KKTC’nin lokasyon olarak  Afrika, Asya ve Avrupa kıtalarının  birleşim yerinde, sağlık turizmine ulaşılırlık açısından en uygun noktalardan birinde olduğunun altını çizdi.
Ülkede, 365 günün 350 gününde güneş ve ılık iklimin hakim olduğunu, bu özelliklerin sağlık turizmi faaliyetlerinde kolaylaştırıcı etken olduğunu kaydetti
Berova, sağlık turizminin ileriki yıllarda ülkede ekonomik kaynak noktasında en önemli sektörlerden biri olacağını ifade ederek, KKTC ve hükümet olarak bu alana  çok önem verdiklerini söyledi.

Çakmak: 58 ülkeye ulaştık
Dünya Sağlık Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak Konseyin kuruluş sürecini anlattı.
Çakmak, Konseyin uluslararası kimlik kazandığını ve bugün 58 üye ülkeye ulaştıklarını ifade etti.
Çakmak, KKTC’nin uluslararası organizasyona akredite olması için  çok uzun yollar kat ettiklerini belirtti

Savaşan, KKTC’yi anlattı
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan her yıl Konsey Başkanı ev sahipliğinde yapılan Forum ve Konferansta sektör liderleri, akademisyenler, sağlık ve turizm  profesyonelleriyle politika yapıcıların bir araya geldiğini  belirtti.

Savaşan 6’ncısı KKTC’de gerçekleştirilmekte olan “Dünya Sağlık Turizmi Forumu ev Konferansı”na ev sahipliği yapmaktan, sağlık turizmini küresel olarak  şekillendirecek stratejileri ve politikaları belirleyecek olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi.
Savaşan, güzel iklimi 10 bin yıllık tarihi zenginliği ve kültürel mirasıyla olağanüstü  güzelliklere sahip Akdeniz’in incisi konumundaki KKTC’nin yüz ülkeden gelen yüz binden fazla öğrenciye bir çok alanda nitelikli eğitim verdiğini, turistik tesisleriyle de nüfusunun dört katı turist ağırlayabilecek noktaya ulaştığını ifade etti.
Savaşan, KKTC’nin sağlık turizminde isminden her geçen gün daha çok bahsettirdiğini de sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 hafta Önce

Hahahahhahahahhhhhhh hiç güleceğim yoktu

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474