banner564

‘Herkes duyarlı olmalı’

Coronavirüsü yenerek immün plazma bağışında bulunan Serfiraz Akdağ çağrıda bulundu: 

‘Herkes duyarlı olmalı’
banner598

Onur ULAĞ
Türkiye’de Covid-19’a yakalandıktan sonra gördüğü tedavi sonucu hastalığı atlatan Serfiraz Akdağ, Kuzey Kıbrıs’ta immün plazma bağışında bulundu. 
Yakın Doğu Hastanesi Üroloji Polikliniğinde teknisyen olarak çalışan, seyahat için gittiği Türkiye’de hastalığı kapan Akdağ, tedavi sürecinin tamamlandığını, virüsü yendiğini ve adaya döndüğünü söyledi. 
Zor bir dönem atlattığını ifade eden Akdağ, “Plazma bağışında bulundum. Çünkü diğer hastalara yardımcı olmak istiyorum. Herkes bu konuda duyarlı olmalı” dedi.
Akbaş, şunları söyledi: “Bütün dünyayı saran bu salgına yakalandığım zaman nasıl zorlu bir süreçten geçildiğini anladım. Covid-19 geçirmiş herkes hemen hemen aynı süreci yaşadı onun için lütfen herkes duyarlı olsun.
Yoğun bakım hastalarına plazma tedavisi uygulanması için daha önce Covid-19’u geçirmiş ve iyileşmiş bir hastadan kan alınması gereklidir. Bağış yapılması için 18-60 yaş arasında olmak ve iyileşmenin üzerinden 14 gün geçmiş olması şarttır. Bu 14 günlük sürenin sonunda yapılan Covid-19 testinin negatif olması gerekir. Kan bağışı yapacak birey için nakil işleminin sağlık açısından hiçbir tehlikesi yoktur. Nakil işlemi sorun yaratabilecek bağışçılar için gerekli testler yapıldığından, herhangi bir risk durumu varsa bağış işlemi gerçekleştirilmez. Bu hastalığı yenmek için herkes elini taşın altına koyması gerekir.” 
Akdağ, “Unutmayın bağış yaparsanız hayat kurtarırsınız” diyerek, sözlerini noktaladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473