banner564

Hizmetleri unutulmayacak

Eski başbakan, bakan ve meclis başkanlarından merhum politikacı Osman Örek, 22. ölüm yıl dönümünde anıldı

Hizmetleri unutulmayacak
banner598

Eski başbakan, bakan ve meclis başkanlarından merhum politikacı Osman Örek, 22. ölüm yıl dönümünde anıldı.
Örek’in Lefkoşa’da Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törende, protokol sırasına göre kabrine çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Ersan Saner, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, askeri erkan, bakanlar ve diğer yetkililer katıldı.
Törende Örek ailesi adına konuşma yapan Osman Örek’in kızı Yeşim Örek, Covid-19 dolayısıyla alınan tedbirlerin kendisine karanlık milli mücadele yıllarını hatırlattığını ifade ederek, o dönemle ilgili anılarını anlattı ve Kıbrıs Türk halkının yaşadığı zorluklara değindi.

Tatar: Büyük katkıları oldu
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, büyük bir devlet adamı olan ve kendisinden çok şey öğrendiği Osman Örek’i rahmetle saygıyla andı.
İyi bir hukukçu, devlet adamı Örek’in Kıbrıs Türk halkının, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit ortaklıkla kurulmasında büyük katkısı olduğunu vurgulayan Tatar, bugün yürüttükleri mücadelenin de merhum Örek ve merhum Cumhurbaşkanı Denktaş ile Merhum lider Dr. Küçük’ün ortaya koyduğu mücadelenin devamı olduğunu kaydetti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473