banner564

Hukuki süreç devam edecek

Cumhurbaşkanı Tatar, İsias davasında sanıklara verilen cezalara yapılan istinaf başvurusunun reddedilmesini değerlendirdi

Hukuki süreç devam edecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, her platformda, her aşamada, Şampiyon Melekler’in ailelerinin yanında olmaya, hukuki süreci desteklemeye devam edeceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, depremde yıkılan İsias Otel ile ilgili yargı sürecinde Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karara karşı yapılan istinaf başvurusunun reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
“Adıyaman’da İSİAS Otel’de yaşanan büyük facia, aradan geçen zamana rağmen yüreklerimizde hâlâ ilk günkü gibi derin bir acı ve tarifsiz bir boşluk bırakmaktadır” diyen Tatar, “Şampiyon Meleklerimizi yitirdiğimiz o karanlık gün, sadece çocuklarımızı değil, bir neslin umudunu da enkaz altında bırakmıştır. Bu derin acının tanığı olarak, evlatlarını kaybeden her bir ailemizin yanındayım” ifadelerini kullandı.
İlk günden itibaren ortak dileğin, adaletin eksiksiz ve tam olarak tecelli etmesi olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Sadece vicdanları değil, hukuku da tatmin edecek kararların alınması için mücadele ettik. Başta otel sahipleri olmak üzere, ihmali bulunanların olası kastla yargılanması talebimizde ısrarcı olduk. Bu uğurda, ailelerimizin adalet mücadelesine her platformda destek verdik ve vermeye devam ediyoruz” dedi.

Herkesin yüreği yandı
Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ancak şunu da açıkça ifade etmeliyim: Verilen cezalar, ne kamu vicdanında ne de yüreği yanan ailelerimiz nezdinde yeterli görülmemektedir. Bu nedenle hukuki mücadelemiz, şimdi yeni bir boyuta taşınmıştır. İstinaf başvurumuz her ne kadar ilk aşamada reddedilmiş olsa da, temyiz yolunun açık olması, mücadelemizin sürdüğünün ve süreceğinin kanıtıdır.
Şunun altını çizerek vurgulamak isterim: Mücadele daha bitmedi. Tüm siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak, iktidarıyla muhalefetiyle, bir millet olmanın bilinciyle bu davanın takipçisiyiz. Bu birlik, sadece bir hukuk savaşı değil, aynı zamanda evlatlarımızın hatırasına sahip çıkma iradesidir.
Kıbrıs Türk halkı, bu acının ortak sahibidir. “Şampiyon Melekler” hepimizin çocuklarıdır. Ailelerimiz müsterih olsunlar: İlk gün ne söylediysek, bugün de aynı noktadayız. Gözümüz kararda, gönlümüz mücadelede. Her duruşmada, her kararda, her adımda yanınızdayız.
Toplumun tek yürek olduğu bu kutsal adalet arayışı artarak sürecektir. Her platformda, her aşamada, ailelerimizin yanında olmaya, hukuki süreci desteklemeye devam edeceğiz. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Çünkü biz birlikte yürüdükçe, adaletin sesi daha da güçlenecek. Er ya da geç, adalet yerini bulacaktır.
Bir kez daha şampiyon çocuklarımızı rahmetle anıyor, acılı ailelerimize sabır diliyorum. Bu mücadele, onların onuru ve bizim vicdanımızdır.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 1 gün Önce

İlk defa iktidarı ve muhaledeti ile bir millet olduğun aklina geldi! Eeee sen Türkiye ile de bir millet olduğunu söylüyorsun. Türkiye seni sallamıyor, sadece kullanıyor.

Lefkoşalı
Lefkoşalı @Doğru Söz - 17 saat Önce

Çünkü bunun gibi yalova kaymakamı çok,ne yapsınlar yaani..Hangi birine...Bu en sonda kalır..

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 17 saat Önce

Türkiye’ye Davalarla Yavaş Git Sayın Cumhurbaşkanı ! Koltuğundan Olursun ?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474