banner564

Hükümete güven yok

HP lideri Özersay, vatandaşların maaşlardan yapılacak kesintiden rahatsız olduğunu belirtti ve şunu ekledi:

Hükümete güven yok
banner598

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, vatandaşların hükümetin yapacağı maaş kesintilerden ve koyduğu yeni deprem vergilerinden rahatsız olduğunu, çünkü hükümete güvenmediğini vurguladı.
Özersay, bu konuda hazırlanan ve Meclis’e gönderilen yasa tasarısının son derece keyfi uygulamalara ve siyasi istismarlara açık olduğunu savunarak, “halkın parasını kesecekseniz şeffaf, hesap verebilir, kimin hak sahibi olduğu belli olan ve kritere göre yardımın yapılacağı bir yasa yapmak zorundasınız” dedi.
HP’den verilen bilgiye göre HP Genel Başkanı Kudret Özersay katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı.
Hükümetin yapacağını açıkladığı kesintilerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özersay, halkın kesilenden daha fazlasını vermeye gönüllü ve hazır olduğunu ancak hükümete güvenmediğini belirtti.

İstihdamları siyasi malzeme yapacakları endişesi hakim
Vatandaşın hükümete olan güveninin neden kalmadığını da söyleyen Özersay “Çünkü izaz-ı ikram ödeneğinin artırılması yönünde bir talep var, Başbakanlığa garip garip istihdam talepleri olduğunu görüyoruz, Sayın Üstel’in Sivil Savunma’nın kadrolarını dolduracağım diye bir açıklaması var. Tabii ki eksiklikler tamamlanabilir ama diğer kadrolar sınavla olmasına rağmen keyfi bir biçimde siyasi bir istihdama gidilebileceği endişesi akla geliyor. Bundan dolayı insanlar güven duymuyor” dedi.
Özersay, Türkiye’den gelecek olan ve KKTC vatandaşlarının yakını olan depremzedeler için de çalışmalar olduğunu ama bunda da çelişkiler olduğunu ileri sürdü.

İstismara açık 
Kuzey Kıbrıs Türk halkının hiçbir zaman yardımlaşma ve dayanışmadan kaçınmayacağını ama Yasa Tasarısı’nın istismara açık olduğunu belirten Özersay “Gönüllülük temelinde bağış yapmak isteyen binlerce insan oldu, hükümetin yapması gereken şey bunu koordine etmekti ama yapmadılar. Bunun yerine toplumun bazı kesimlerinden güven vermeyecek şekilde zorunlu kesinti olarak yapma yoluna gittiler. Tam olarak nereye, hangi hesaplamayla harcanacağı belli olmayan bir zorunlu kesintiye dönüştürdükleri için koordinasyon da yapamıyorlar artık. Kuzey Kıbrıs Türk halkı hiçbir zaman yardımlaşma ve dayanışmadan kaçınmaz. Marifet bunu koordine etmekten geçerdi ama hükümet bunun yerine var olanı da bozarak gereksiz bir tartışmaya neden oldu. Yasa Tasarısı istismara açıktır, denetime açık değildir, kimin hak sahibi olacağı belli değil” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473