banner564

İstişare şart

Harmancı, Lefkoşa’nın muhtarlarıyla bir araya gelerek belediyeler reformunu ele aldı

İstişare şart
banner598

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, belediye sınırları içerisinde yer alan muhtarlar ile Merkez Lefkoşa’da bir araya gelerek belediyeler reformunu ele aldı.
LTB’den yapılan açıklamaya göre; toplantıya 22 muhtar katıldı. 
Harmancı toplantıda, belediyeler reformu ile ilgili olarak muhtarlara bilgiler vererek görüş alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili olarak muhtarların geri dönüşlerini alarak değerlendireceklerini ifade eden Harmancı, böylesi önemli konularda paydaşlarla bir araya gelmenin önemine değindi.
LTB Başkanı Harmancı, reformun bilimsel veriler çalışılarak, yüzölçümü, nüfus, altyapı, sorumluluk ve kapasiteler ölçülerek temellendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Reform süreçleri bilimsel verilerden sonra ve katılımcılık ilkeleri de uygulanarak belli bir zaman dilimine yayılmalıdır” dedi.
Bu süreç içerisinde muhtarların da olması gerektiğini anlatan Harmancı, LTB’nin başkent belediyesi olmasına rağmen yüz ölçümü en düşük belediye bırakıldığını, belediyeye verilen katkılarda her yıl 26 milyon TL’lik bir kayıp olacağını aktardı. 

“Belediye sayısı azaltılabilir ancak…”
Bu yılın zor bir yıl olacağını belirten Harmancı, belediye sayısının azaltılabileceğini ancak bunun altının doldurulması gerektiğini söyledi ve bunun bir geçiş sürecinin olması gerektiğini söyledi. 
Başkan Harmancı, “Reform süreçleri bilimsel verilerden sonra ve katılımcılık ilkeleri de uygulanarak belli bir zaman dilimine yayılıyor. Örneğin Kıbrıs’ın güneyinde bu geçiş dönemini 2,5 yıl olarak belirledi. Danimarka 1 yıl teknik hazırlıklar yaptı ve 7 yıla yaydı. Yapılması gereken iktidar ve muhalefetin uzlaşarak önce geçiş takvimini belirlemesi ve buna paralel olarak belediye meclislerinin sürece dahil olmasıdır” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474