banner564

Kafalar karıştı

Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sadece Turizm Bakanı’nın değiştirilmesiyle ilgili bir yazı verdiğini belirterek, Sucuoğlu hakkındaki iddiaları yalanladı

Kafalar karıştı
banner598

Başbakan Ersin Tatar’ın kabine değişikliği önerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu görevden almak istemesi UBP içerisinde tartışmalar neden olurken, dün geri adım atıldı. Tatar, Sucuoğlu’nun görevden alınması ile ilgili bir öneri sunmadığını belirtti. 
Başbakan Tatar, “Cumhurbaşkanı’na benim tarafımdan imzalanmış tek bir bakanın değişimi ile ilgili yazılı beyanat ulaştırılmıştır; o da Turizm Bakanlığı’ndaki görev değişimi ile ilgilidir” dedi. Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ile ilgili olarak basında çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.
Tatar, yaşananların Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki özel istişareler olduğuna işaret ederek bunların basınla paylaşılmasının siyasi etikle bağdaşmadığını belirtti. 
UBP Genel Merkezi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu’nda yapılan bakan değişimi ve basında yer alan bir takım haberlerle ilgili açıklama yaptı.
Tatar, açıklamasında şunları kaydetti:
“19 Haziran tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu değişikliği sürecinde basına yansıyan Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndaki nöbet değişimi dışında herhangi bir ikinci görev değişimi söz konusu değildir.
Kabine arkadaşım Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ile ilgili olarak basında çıkan haberler gerçekleri yansıtmamaktadır.
Söz konusu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı’na benim tarafımdan imzalanmış tek bir bakanın değişimi ile ilgili yazılı beyanat ulaştırılmıştır; o da Turizm Bakanlığı’ndaki görev değişimi ile ilgilidir.
Bunun dışında yaşananlar bir Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki özel istişarelerdir ve kanaatimce bunların basınla paylaşılması siyasi etikle bağdaşmamıştır.
Bu vesile ile bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum ki, Ulusal Birlik Partisi’nde bakan olarak görev yapabilecek geniş bir milletvekili kadrosu söz konusudur ama Bakanlar Kurulu’nun sayısı sınırlıdır. Pek tabii ki herkesin bakan olmak, ülkeye daha etkin konumlarda hizmet verme arzusu vardır ve ben bunu anlayışla karşılıyor, takdir ediyorum.
Dolayısı ile hiçbir arkadaşıma bu bağlamda bir serzenişim, eleştirim, ya da tavrım asla söz konusu olmadı, olmayacaktır da…
Esas olan; ülkeye nerde ve hangi görevde, hangi noktada olursak olalım iyi niyetle, dürüstçe, doğrulardan ayrılmadan yararlı hizmetler sunabilmektir.
Ben tüm UBP’lilerin bu görüşte olduğunu biliyorum, görüyorum.
Kıbrıs Türk halkı gerek pandemi sürecinin yarattığı sağlık ve ekonomi ile ilgili sorunlar, gerekse Kıbrıs konusu dolayısı ile son derece kritik ve hassas bir dönemden geçerken kimse UBP üzerinde oyunlar oynamaya, bazı doğal farklılıkları abartarak bundan nemalanmaya çalışmasın.
Yürekten inanıyorum ki UBP tabanı ve tüm yönetim kadroları, milletvekilleri, bakanları ile oynanmak istenen çirkin oyunlara gelmeyecek, halka, vatana hizmeti her şeyin üstünde tutarak devletimizi, birlik beraberlik içinde, insanımızı çok daha güzel günlere başarı ile taşıyacaktır.”

Akıncı ne demişti?
Geçtiğimiz Cuma günü kabine değişikliği için iki kez Tatar’ı kabul eden Akıncı, görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada kendisine iki değişiklik sunulduğunu, Turizm Bakanlığı’na Kutlu Evren’in, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da Aytaç Çaluda’nın önerildiğini belirtmişti. Akıncı, dokunulmazlığı kaldırılan Çaluda için Başsavcılıktan görüş aldığını söylemişti.
Akıncı, “Çalışma Bakanlığı’ndaki müdürlüğü döneminde hakkında böyle iddialar olan birinin bu makama bakan olarak atanmasını onaylayamazdım” demişti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halit kondo
Halit kondo - 4 yıl Önce

Kafalar karismis olan olmayan sey karisirmi be

mustafa
mustafa - 4 yıl Önce

Cumhurbaşkanının açıklaması; “Hükümette kamuoyunda beklenen bir değişiklik vardı. Sayın Başbakan, Sayın Ünal Üstel’in görevden alınarak yerine Sayın Kutlu Evren’in getirilmesini önerdi. Ancak aynı yazıda ikinci bir değişiklik de geldi. Bu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun yerine Sayın Aytaç Çaluda’nın göreve getirilmesi önerisiydi. Bu öneriyi Başsavcılık ile değerlendirmem gerekti." Cumhurbaşkanı durduk yerde niye yalan söyleyecek ?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474