banner564

Namık Seven sevinemedi

Karpaz’dan getirdiği tarihi eserleri Rum bir şahsa satacağı öğrenilen zanlı, Haspolat’ta kıskıvrak yakalandı

Namık Seven sevinemedi
banner598
Lefkoşa’ya bağlı Haspolat Köyünde, Namık Seven’in aracında arama yapan polis, tarihi eser ele geçirdi. Yapılan soruşturmada tarihi eserlerin Karpaz bölgesinden getirildiği ve Rum bir şahsa satılacağı belirtildi. Gözaltına alınan zanlı Seven ise dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı. Polis aldıkları ihbar üzerine harekete geçtiklerini belirterek, aracı ile trafikte seyreden zanlının önceki akşam saat 20.00 sıralarında Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren Fina benzin istasyonu önünde durdurulduğunu söyledi. 

13 testi ve 5 adet çanak
Kimlik tespiti yaptıktan sonra zanlının kullanımındaki Mercedes Vito marka araçta arama yaptıklarını kaydeden polis, aramada eski eser olduğuna inanılan 13 adet testi ve 5 adet çanak bulunduğunu söyledi. Polis, tarihi eser oldukları düşünülen eserlerin Tarihi Eserler Dairesi’ne gönderildiğini ve rapor beklendiğini belirtti. 
Gözaltına alınan zanlının sorgusunda üç isimden bahsettiğini kaydeden polis, ayrıca tarihi eserlerin Karpaz bölgesinden getirildiğini ve Rum bir şahsa satılacağını belirlediklerini ifade etti. Ele geçirilen eserlerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473