banner564

Öneriler iletildi

KTEZO, Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini kullanarak sorunların çözümüne katkı koymasını istedi

Öneriler iletildi
banner598

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ve paydaş kurumları temsilen bir heyet Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Heyet, Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini kullanarak sorunların çözüme katkı koymasını isteyerek önerilerini iletti.
Açıklamaya göre, Oda ve paydaş kurumları temsilen bir heyet Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak dün saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı’na gitti ve kabul sırasında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini kullanarak sorunları çözüme katkı koymasını talep etmek için bir dizi öneride bulundu.
Öneriler arasında, işlenmiş gıda ürünlerinin kapılardan geçişi için AB Komisyonun aldığı kararın pratikte anlam bulması; kara kapılarında geçişleri rahatlatacak gerekli kararların ivedilikle alınması ve kara geçiş noktalarının artırılması için girişim başlatması; banka borç faizleri ile ilgili derhal önlem alınması; esnaf ve zanaatkâra yönelik düşük faizli ve uzun vadeli kredi olanağının gecikmeden uygulamaya geçirilmesi; mazot, elektrik, gübre gibi temel maliyetlere destek verilmesi; kalifiye eleman sorununun çözülmesi ve kooperatiflerin desteklenmesi için Cumhurbaşkanı’nın girişim başlatması veya girişimlerini artırması bulunuyor.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2022, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473