Gazimağusa Belediyesi tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali, müziğin birleştirici gücünü sahneye taşıdı. Festivalin son konuğu, Ermeni ve Türk diasporası müzisyenlerinden oluşan Paris merkezli “Collectif Medz Bazar” grubu oldu.
2012 yılında Paris’te kurulan grup, farklı kültürlerin halk müziği geleneklerini çağdaş düzenlemelerle harmanlayarak dinleyicilere eşsiz bir müzik deneyimi sundu. Grup, çok dilli repertuarı ve enerjik sahne performansıyla izleyicilerden büyük alkış aldı.
Konserin sonunda sahneye çıkan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, sanatçılara çiçek takdim ederek performansları için teşekkür etti. Uluçay, “Festivalimizin evrensel değerleri yüceltme hedefi doğrultusunda, farklı kültürleri buluşturan bu konserin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Festival, farklı coğrafyalardan sanatçıları bir araya getirerek Gazimağusa’da kültürlerarası bir köprü kurmaya devam ediyor.
Othello Kalesi’nde müzik ziyafeti
Mağusa Kültür ve Sanat Festivali, Collectif Medz Bazar’ın konseriyle renkli anlara sahne oldu
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

