banner564

"Oy için gelmeyin"

Hükümetlerin sorunlarına çözüm bulmadığını söyleyen Mormenekşe Muhtarı Saim Aytürk, partilere net mesaj gönderdi: "Oy için gelmeyin"

"Oy için gelmeyin"
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe’de sorunlar bir türlü çözülmüyor. 2013 yılından bu yana kırsal kesim arsalarında en ufak bir alt yapı çalışması yapılmazken, mandıra yolları için de bir çözüm üretilmedi. Diyalog muhabirine konuşan köy muhtarı Saim Aytürk,  birçok sorunla boğuştuklarını ancak siyasilerin ve yetkililerin bölgeyi umursamadıklarını savundu. Yakında seçim olacağını ifade eden Aytürk, siyasilere çağrı yaparak,  “Sakın oy istemeye gelmeyin” dedi. Sorunlarına çözüm üretilmek bir yana telefonlarına dahi cevap alamadığını belirten Aytürk, “Seçim zamanı peşimizden koşuyorlar. İşler bitince arkalarını dönüyorlar” şeklinde konuştu. 
Telefonlarıma dahi bakmıyorlar
Köy gençlerine 2013 yılında kırsal kesim arsası dağıtıldığını ancak 8 yıldır tüm uğraşlarına rağmen, konuyu defalarca basına taşımasına rağmen en ufak bir alt yapı çalışması yapılmadığını belirten Aytürk, tüm hükümetler tarafından sözler aldığını, ancak belirli süreden sonra bakanların telefonlarına dahi cevap vermediğini ifade etti.
Mandıralarına gidemiyorlar
Mandıra bölgesindeki ova yollarının da yıllardır düzeltilmediğini anlatan Aytürk, “Yağmur yağdığında bu insanlar geçim kaynağı olan mandıralarına gidemiyorlar, nasıl geçimsinler, ne yapsınlar” şeklinde konuştu.
Sorunlarına çözüm üretilmek bir yana telefonlarına dahi cevap alamadığını belirten Aytürk, “Seçim zamanı da ‘muhtarım muhtarım’ diyerek peşimden dolaşıyorlar. İşler bitince arkalarını dönüyorlar Ama tekrar uyarıyorum; sakın oy için köye gelmeyin” diyerek tepkisini dile getirdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mağusalı
Mağusalı - 3 yıl Önce

Mormenekşe Batıkent sokaklarının büyük kısmı yıllardan beri isimsizdir. Belediye de ilgilenmiyor. Buraya taşındık ancak kimliğimizi yenileyemiyoruz. Çünkü adresimiz yoktur.

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Bizim sokak da Batıkent onlar sitesindedir. Sokak haritalara işlendi. Yer bildirimi yapılınca görülüyor. Şehircilikte de vardır. Ancak dört yıl oldu isim yok. Başka sokakların da isimleri yok.

niyazi  AUSTRALIA
niyazi AUSTRALIA - 3 yıl Önce

IS THIS THE 21st CENTURY IN CYPRUS I HAVE MY DOUBTS WAKE UP KKTC

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473