banner564

Panik var

Lefkoşa ve Girne’nin kapatılması sonrasında yüzlerce kişi Gazimağusa ve Karpaz’a akın etti

Panik var
banner598

Ömer KADİROĞLU

   Sağlık Üst Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar çerçevesinde Lefkoşa’nın bir hafta ve Girne’nin de iki hafta süreyle kapatılması üzerine, çok sayıda vatandaşın Gazimağusa ve Karpaz’a akın ettiği bildirildi. Diyalog’a konuşan Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak “Sadece bizim bölgeye 500’den fazla araç geldi” dedi.
   tv2020’de canlı yayına bağlanan Yeşilırmak, bölgeye akın eden bazı vatandaşların yazlık ev sahibi olduğunu, bazılarının ise yakınlarının yanına yerleştiğini belirtirken, yaşananlar karşısında herkese uyarı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yeşilırmak “Biz bölgemize gelen insanlara neden geldiklerini soramayız. Sadece sağlık kurallarına uymalarını söylüyoruz” dedi.
   Emrah Yeşilırmak şöyle dedi:
   “Bölgemize özellikle Girne ve Lefkoşa bölgesindeki öngörülen kapanma kaynaklı ciddi bir taşınma söz konusudur. Dolasıyla bölgemize gelen ve burada yaşayan vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmasını önemle rica ederim. Covid- 19 bu tarz haraketliliği çok sever ve hastalığın yayılması için uygun zemini yakalar. Önümüzdeki 15 günlük süre bölgemiz için çok daha riskli olabilir. Bu nedenle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına ÇOK daha fazla dikkat etmeliyiz.
   Aynı şekilde bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerin de bu durumu dikkate alarak faaliyetlerini sürdürmelerini rica ederim.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Oy verirken akıncı akıncı kapamalık kalabalık eeeee kapanma gelince de çil yavrusu gibi kavuşmalar niye uymuyorsunuz karantinaya

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Eeeee kapanalim kapanalim niye girne ve lefkosayi terk edip magosa ve iskeleyi tehlikeye atiyorsunuz laf cok ta icraat yok o zaman bos beles muhalefet yapmiyacak zoru gorunce kacmayacaksi niz

kırlangıç
kırlangıç - 3 yıl Önce

NE KORKU AMA !!! DUYAN DA, MIAMİDEKİ GİBİ KASIRGA GELİYOR DİYE KAÇIYOR ZANNEDECEK. AMA, İTALYADAKİ GİBİ VİRUS YAYILACAK !!! BU APTAL KAÇIŞTAN ÖTÜRÜ BEBEĞİM.!!!

Levanta Gursen
Levanta Gursen - 3 yıl Önce

Covid 19 henüz mağusaya ve karpaza ulaşmadı galiba..???????????? Hayretler içinde bu haberleri izlerik her gün. Bu kadar beyinsiz insanlar olduğunu bilmezdim kıbrıs da, öğrenmiş oldum ????

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Vay be akıncı oy depolarına bak bir virüsten bir kapanmadan böyle kaçarsan palikarya gelse yüze yüze begenmediginizTC ye kulaç atarsiniz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473