banner564

Paralar hesaba yattı

Çalışma Bakanlığı, 38 bin 728 çalışana destek ödemesi yapıldığını açıkladı

Paralar hesaba yattı
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Coronavirüs nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinde çalışanlara destek ödemelerinin yapıldığını açıkladı. Bakanlık, 17 bin 67 kişiye bin 500 TL, 21 bin 661 kişiye de bin TL toplam 38 bin 728 çalışana ödeme yapıldığını bildirdi.
Bakanlar Kurulu ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararları ile 2021 yılı içerisinde faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinde çalışanlara, iş yerlerinin kapalı kaldıkları süreler dikkate alınarak bin TL ve bin 500 TL olarak öngörülen ücret desteği ödemelerinin büyük ölçüde tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, bu amaçla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi’ne işverenler tarafından 57 bin 933 kişi için başvuruda bulunulduğu kaydedildi. 
Bu başvurular incelendikten sonra 7 bin 992 kişinin teşvik mevzuatında düzenlenen teşvik kapsamındaki sektörlerin dışında olduğu, 7 bin 973 kişinin başvuru sırasında gerekli olan işyeri veya çalışanla ilgili bilgileri yanlış kaydettiği, 2 bin 587 kişinin şahıs olarak teşvik kapsamı dışında olduğu (devlet emeklisi, sosyal sigorta emeklisi, yurt dışında bulunması vb. tüzükte belirtilen diğer koşulları taşımadıkları) ve 653 kişinin de mükerrer başvuru yaptığının tespit edildiği belirtildi. 
“Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü”nde düzenlenen “Ücret Desteği” kapsamında olup usulüne göre başvuruda bulunan 38 bin 728 çalışana ödeme yapıldığı kaydedildi. 

Hatalı başvuruların düzeltilmesi fırsatı
Hatalı başvurular ve hatalı kayıtların düzeltilmesi amacıyla ileriki günlerde www.ihtiyat.gov.ct.tr adresinden tekrar giriş yapılıp düzeltme işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için işveren ve çalışanların gereken imkanın sağlanacağı ve bu yönde gerekli duyuruların yapılacağı kaydedildi. 
Bununla birlikte işveren ve çalışanların, Bakanlığa bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi’ne ait WhatsApp mesaj hatlarından ücret desteği ile ilgili yaşadıkları sorunları hakkında yardım alınabileceği belirtildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474