banner564

Paylaşımda zorlandılar

UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin bugün açıklanması bekleniyor

Paylaşımda zorlandılar
banner598

Ömer KADİROĞLU

  Hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun, dün Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı ile gerçekleştirdiği ilk görüşmede gerekli uzlaşının sağlanamadığı bildirildi. 
Güvenilir kaynaklar; sorununun bakanlık paylaşımından daha çok, kurumlarla ilgili olduğunu; DP'nin 4 kurum üzerinde ısrar etmesi nedeniyle Başbakan Sucuoğlu’nun toplantıyı terk ettiğini haber verdi.
Yaşanan bu gelişme sonrasında DP ve YDP genel başkanları Cumhurbaşkanlığı’na davet edildi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la yapılan görüşmenin ardından bu kez Başbakan Sucuoğlu’nun saraya davet edildiği öğrenildi.
Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Sucuoğlu, DP kanadına Turizm ve Kültür Bakanlığını, YDP’ye ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığını önerdi. YDP bu teklifi kabul ederken DP 2 bakanlık, ya da tek bakanlık 4 kurum üzerinde direndi.
DP’nin talep ettiği kurumlar şöyle:
Kooperatf Şirketler Mukayyitliği
Kalkınma Bankası
Şehircilik Dairesi
Vakıflar İdaresi.

Kesinleşen 7 isim

   DP’nin tek bakanlık ve 4 kurum yönetimiyle ilgili teklifinin kabul edilmesi yönünde ciddi girişimlerin yapılması sonrasında üçlü koalisyonda uzlaşının yeniden gündeme geldiği ve yeni hükümetin muhtemelen bugün ilan edileceği bildirildi.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; yeni kabinede kesinleşen 7 isim şöyle:
Başbakan: Faiz Sucuoğlu
Maliye Bakanı: Sunat Atun 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Erhan Arıklı
Turizm ve Kültür Bakanı: Fikri Ataoğlu
Ekonomi ve Enerji Bakanı: Hasan Taçoy 
Milli Eğitim Bakanı: Nazım Çavuşoğlu
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı: Dursun Oğuz . 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 yıl Önce

Offffffff boğulduk artık bıktık yeter!!!!!!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473