banner564

Popülizm yapmasınlar

Başbakan Saner, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın anıt mezarıyla ilgilenilmediği yönündeki iddialara tepki gösterdi

Popülizm yapmasınlar
banner598

Başbakan Ersan Saner, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarı, müze birimi, çevre düzenlemesi, bakım ve idamesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu konunun bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağını ve bir yol haritasının mutlaka belirleneceğini bildirdi.
Saner, “Kimse bizim konu üzerinde durmadığımızı sanmasın. Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Denktaş için demediğini bırakmayanlar popülizm yapmaya kalkışmasın. Devletimiz, Türkiye, hükümetimiz; kültürel ve milli değerlerimiz konusunda son derece duyarlıdır” dedi.
Açıklamaya göre; Başbakan Saner, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarının, müze birimi, çevre düzenlemesi, bakım ve idamesi ile ilgili ilgilenilmediği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.
Başbakan Saner, şunları kaydetti:
Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar, ben, komutanlarımız ve Sayın Türkiye Büyükelçisi’nin katıldığı toplantıda bu konu ele alınmış ve bu toplantıda Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın sadece anıt mezarın müze biriminin bitirilmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması konusunun değil, gerek oranın gerekse özgürlük ve varoluş mücadelemiz lideri Doktor Fazıl Küçük’ün anıt mezarının bakım ve idamesinin sağlanması hususunda gereğinin yapılması da kararlaştırılmıştır.
Bu bağlamda üzerinde durulan nokta, Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş’ın anıt mezarının çevre düzenlemesi bakım ve idamesi ile Doktor Fazıl Küçük’ün anıt mezarının bakım ve idamesinin bu konuları en iyi şekilde yapacağı kesin olan askerimize bir protokol ve/veya yasa ile verilmesidir. Bu amaçla Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş anıt mezarı rekreasyon projesinin mali kaynağının Vakıflar İdare’miz diğer çevre ve bakım işleri ile ilgili işlerin ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’mız tarafından yapılması için temaslarımız halen devam etmektedir.

“Serdar Denktaş’ın projesi doğru değil…”
Ancak şunu da belirtmek durumundayım; Kurucu Cumhurbaşkanı’mız Denktaş’ın anıt mezarının çevre düzenlemesi ile ilgili olarak hükümetimizin elinde sağlıklı, düzgün bir proje yoktur. Konuyla ilgili olarak görüştüğüm Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın oğlu Sayın Serdar Denktaş bana dijital ortamda, fotoğraflardan oluşan bir proje iletmiş, ancak ilgili bürokrat arkadaşlarla yaptığımız toplantıda bu projenin sağlıklı ve doğru olmadığı sonucuna varılmış, bu nedenle tarafımdan ilgili arkadaşlara bir proje çalışması yapılması talimatı verilmiştir.
Kimse merak etmesin; konuşmuyor, bu konudan nemalanmaya çalışmıyoruz diye kimse bizim konu üzerinde durmadığımızı sanmasın. Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Denktaş için demediğini bırakmayanlar popülizm yapmaya kalkışmasın. Devletimiz, Türkiye, hükümetimiz, kültürel ve milli değerlerimiz konusunda son derece duyarlıdır. Bu konu Bakanlar Kurulu toplantımızda ele alınacak ve bir yol haritası mutlaka belirlenecektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473