banner564

Projeler ele alındı

Başbakan Sucuoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile yararlı görüşmeler yaptıklarını belirtti

Projeler ele alındı
banner598

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüklerini belirterek, “Yakın geleceğe ilişkin program ve projelerimizi ele aldık” dedi. Antalya Diplomasi Forumu’nda davetli olarak bulunan Başbakan Faiz Sucuoğlu, etkinlik kapsamında yaşanan gelişmelerle ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüklerini belirten Sucuoğlu, “Yakın geleceğe ilişkin program ve projelerimizi ele aldık” ifadelerini kullandı.
Başbakan Sucuoğlu’nun açıklamasının tam metni şu şekilde:
“Dünyanın tam kalbinde, kıtaların birleşme noktası Anavatan Türkiye’mizin, bölgesel güç olmasının gereğince attığı diplomatik adımları ve stratejik hamleleri, bizler de gururla izliyor ve takdir ediyoruz.
Dünyanın şu an yaşamakta olduğu güncel sorunlarına çözüm bulunması ve savaşların bir an önce sona ermesi için Antalya'da ortaya konulan üst düzey çabalara Diplomasi Forumu sayesinde tanıklık ettik.
Türkiye Devletinin,  Hariciyesinin, yıllarca bizlerle birlikte harcadığı Kıbrıs'ta çözüm çabaları, Kıbrıs sorununun geldiği nokta, Doğu Akdeniz'de,  gerek sahada, gerek denizlerde, gerekse de masada  yürüttüğümüz ortak çıkarlarımıza dayalı siyaset, bölgedeki büyük devletler arasında başlayan yeni üst düzey görüşmelerle güncelliğini korumaktadır.
Yeni Hükümetimiz, Anavatan Türkiye’mizle birlikte, Kıbrıs'ta eşit egemen bir ortaklık siyasetini destekleyeme devam edecektir. Antalya Diplomasi Forumu, TC - KKTC İlişkilerinin diplomatik boyutuna daha da değer katacaktır. Diplomatik çabalarımıza paralel olarak, Anavatanımızın, KKTC'ye siyasi ve mali desteği önümüzdeki süreçte de devam edecektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473