banner564

Reform sözü

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, yerel yönetimlerin 27 Kasım’da yapılacağını, belediye başkanlarının görev yetkilerinin mecliste uzatılacağını açıkladı

Reform sözü
banner598

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, yerel yönetimler reformunda kararlı olduklarını, belediye başkanları, belediye meclisleri, muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyelerinin görev ve yetkileriyle ilgili yasal bir boşluk olmaması için de adım attıklarını açıkladı.
Hasipoğlu, Meclis’in bugünkü toplantısında, Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı için ivedilik talep edeceklerini; böylece yerel seçim için öngörülen 27 Kasım 2022’ye kadar halen görevde olan belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerinin görevlerini sürdürebileceğini kaydetti.
UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçim döneminde de hep dile getirdikleri üzere, UBP’nin vaat ettiği reformları ve yasaları gerçekleştirmek için kararlı olduğunu belirtti.
Araya bir hükümet değişikliği girmiş olsa dahi, bu reformların başında gelen Belediye reformundan geri adım atılmayacağını ifade eden Hasipoğlu, şöyle devam etti:
“Eğer Geçici ve Özel Komiteden (Ad-Hoc) bir uzlaşı çıkmazsa, İdari komitede ilgili yasaların geçirilmesini ve Belediyelerin sayısının azaltılmasını hedefliyoruz. Belediyelerin şu anki sayısı ile sürdürülebilir olmadığı konusunda zaten herkes hemfikirken, iktidarı ve muhalefeti ile uzlaşıp bu reform gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Halkımızın bizden beklentisi de zaten budur.
Belediye başkanları, meclisleri ve muhtarların görevleri ve yetkileri ile ilgili yasal bir boşluk olmaması için de adım atıyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474