banner564

Şaka değil, akaryakıt ihalesi yine iptal

Teknecik santrali için açılan akaryakıt ihalesi bir kez daha iptal edildi

Şaka değil, akaryakıt ihalesi yine iptal
banner598

Merkezi İhale Komisyonu, Elektrik Kurumu’nun ihtiyacı olan akaryakıt ihalesini bir kez daha iptal etti. Komisyon bu kez, bir firma tarafından ihaleye itiraz edilmesini gerekçe gösterdi ve ‘bir sürprizle karşılaştıklarını’ belirterek tüm dosyaların Rekabet Kurulu’na gönderileceğini, alınacak cevaba göre hareket edileceğini açıkladı. 
Teknecik santrali için gerekli olan yakıtla ilgili ihalenin bir kez daha iptal edilmesi nedeniyle, 
Kıb-Tek’in ihalesiz alımları devam edecek. Kamuoyunda ciddi kuşkular yaratan bu durumla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmıyor ve kurumun ihalesiz alımlar yüzünden uğradığı mali kayıplar hakkında bilgi verilmiyor.

Sürprizle karşılaştık
Elektrik Kurumu’nun ihtiyacı olan akaryakıt ihalesini bir keza daha iptal edildi. Pazarlık usulü ve canlı yayınla yapılması öngörülen ihalenin sürpriz bir şekilde iptal edilmesi tartışmalara neden oldu.
Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halis Üresin, söz konusu ihaleye uzun zamandır hazırlandıklarını, sonuçlandırma hedefinde olduklarını, Kıb-Tek ve EL-SEN’den de temsilcileri ihaleye davet ettiklerini anlatarak,  ancak bir sürprizle karşılaştıklarını söyledi.
Üresin “ ihaleye itiraz yapıldığı Rekabet Kurulu’nca tarafımıza bildirildi. İtirazla ilgili tüm dosya ve bilgileri Rekabet Kurulu’na göndereceğiz. Askı süresi dolmuş olduğundan dolayı, bugün ya da yarın bir karar çıkması durumunda beklemeden, en erken bir zamanda tekrar ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Karar Rekabet Kurulu’ndan geldiği günün ertesinde ihaleyi yapacak durumdayız” dedi.
Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Üresin, daha önce ihaleye katılmamış yeni bir firmanın itirazının söz konusu olduğunu ifade ederek, firmanın teknik şartnamede yanlışlıklar ve hatalar olduğu iddiasıyla durumu hem avukatları hem de Rekabet Kurulu kanalıyla kendilerine ilettiğini söyledi.  

Kararı Rekabet Kurulu verecek
İhalenin iptaline veya mevcut haliyle devamına Rekabet Kurulu’nun karar vereceğine işaret eden Üresin, “Biz de o karar ne ise onu uygulayacağız” dedi.
Üresin, ihalenin devamı yönünde bir karar çıkması halinde her şeyin hazır olduğuna ve askı süresinin de dolmuş olması nedeniyle beklemeye gerek kalmadığına değinerek, devam kararı halinde hemen ertesi gün ihaleyi yapabileceklerini yineledi.
İptal kararının ciddi zaman kaybına neden olacağına işaret eden Üresin, “İptal arzu etmediğimiz bir olay. Çünkü iptal olursa yeni bir ihale süreci başlayacak. Yeni teknik ve idari şartnameler hazırlanacak. Yeni bir yasal süreç, yani askı süreci ve müracaat süreci olacak. Dolayısıyla bu da oldukça uzun bir zaman alır” dedi.
Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halis Üresin, seçim yasaklarının da gündemde olduğunu anımsatarak, “Hiç arzu etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Rekabet Kurulu kararını beklemekteyiz. Bugünkü ihaleyi de durdurmuş, ertelemiş durumdayız” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022, 09:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Tüm Sektörleri tekleyen KKTC nin Tıp-TEK’i de teklemeye başladı ! Kasası boş KKTCde Karanlık günlerimiz kapıda !!!!

Ck
Ck - 2 yıl Önce

ŞAKA GIBI GERCEKTEN !!! BU ULKEDE YASANMAZ ARTIK!!! BATTI BITTI

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Komedyen desek olamazsınız beceriksiz desek olamazsiniz yazıklar olsun 0 bile değilsiniz dibin dibisiniz bitigin bitigisiniz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473