banner564

‘Sen kimin papağanısın’

Konya’nın girişinde Mehter marşıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, Mevlana’nın sandukası başında dua etti; Akıncı’ya da mesaj gönderdi

‘Sen kimin papağanısın’
banner598

Türkiye temasları kapsamında Kütahya’nın ardından Konya’ya geçen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akşehir ilçesinin girişinde mehter marşıyla karşılandı. 
Duygu yüklü anlar yaşayan Tatar, yaptığı konuşmada 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya mesaj göndermeyi ihmal etmedi. 
Tatar “Sen kimin papağanısın Akıncı?” diye sordu.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ilçe merkezine girişinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya milletvekilleri Orhan Erdem, Esin Kara, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Turgut, İlçe Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı ile çok sayıda vatandaş alkışlarla karşıladı.
Mehteran eşliğinde yapılan karşılamada konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, 1571 yılında Osmanlının Kıbrıs'ı fethi sonrası adanın Türkleştirilmesi için Kıbrıs'a Akşehir'den çok sayıda vatandaşını gönderdiğini anımsatarak atalarının topraklarında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkür etti, "İyi ki varsınız” dedi.
Halk oyunları gösterisini bir süre izleyen Tatar, daha sonra tarihi arastayı gezerek kendisine ikram edilen yöresel helvadan yedi, Rüştü Bey Hanı'nda Türk kahvesi içti.
Daha sonra onuruna verilen yemeğe katılan Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar, Konya'ya hareket etti.

Mevlana Müzesi’ni gezdi
Tatar, bazı ziyaretler için gittiği Konya'da tarihi Bedesten Çarşısı'nı ziyaret etti. Burada alışveriş yapan vatandaşlarla ve esnafla sohbet eden Tatar, daha sonra Mevlana Müzesi'ne geçti.
Hazreti Mevlana'nın sandukası başında bir süre dua eden Tatar, müzedeki eserleri inceledi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'dan bilgi aldı.
Tatar, daha sonra İstiklal Harbi Şehitliği'nde, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazileriyle buluştu.
Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada, tarihte Konya, Karaman ve Akşehir'den 12 bin ailenin Kıbrıs'a yerleştiğini anımsatarak, Türkiye ile Kıbrıs Türklerinin arasında bugüne kadar sağlanan birlikteliğin, ilelebet devam edeceğini kaydetti.

Konya’daki gazilerin gönlünü aldı
Konya'da olmaktan da büyük mutluluk ve huzur duyduğunu sözlerine ekleyen konuk Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi'ni de ziyaret etti.
Tatar, ziyaretlerine İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'nde sema ayini şerifi izleyerek devam etti.

Gazetecilerle buluştu
Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantında gazetecilerle buluşmasının başında, Kıbrıs'ın Osmanlı topraklarına katılışı ve KKTC'nin kuruluşuna kadarki süreyi özetleyen Tatar, Kıbrıs Rum kesimi ile Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun, 50 yıldır Ada'da federasyon kurmaya yönelik yürüttüğü ara buluculuk çalışmalarının, sadece zaman kaybına dönüştüğünü ve sonuçsuz kaldığını belirtti.

“Ankara’nın Papağanı”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, selefi Mustafa Akıncı'nın kendisi için nisan ayında sarf ettiği "Ankara'nın papağanı" sözlerine ilişkin, "Tatar kimdir? Tatar ona göre Ankara'nın papağanıdır. Bakın zihniyete, sen kimin papağanısın Sayın Akıncı? Sen kime çalışırsın, senin hedefin nedir? Boş bir hedef. Benim hedefim; ana vatanın desteğiyle Kıbrıs halkına daha fazla refah mutluluk, güvenli bir gelecek vermek için uğraşıyorum." dedi.

Allahverdi Kılıç için mesaj yayınladı
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Piyade Er Allahverdi Kılıç’ın Rumlar tarafından şehit edilişinin 25. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Türkiye’nin garantörlüğü ile Türk askerinden vazgeçilemeyeceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde vatani görevini yerine getirirken, 8 Eylül 1996 tarihinde nöbet kulübesinde Rum askerleri tarafından vurularak  şehit edilen Piyade Er Allahverdi Kılıç’ı şahadete eriştiğinin 25. Yıl dönümünde  bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bu kahpe ve hain saldırıyı unutmadık, unutmayacağız. Aziz şehitlerimizi yaşatmak ve yüceltmek en büyük görevimizdir. Şehit Piyade Er Allahverdi Kılıç ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat İle Şi̇ri̇n
Ferhat İle Şi̇ri̇n - 3 yıl Önce

KONU ASLINDA AKINCI DEĞİL,KONU KIBRIS'IN BİRLEŞMEMESİ.AMAÇ, TAKSİM VE TATAR DA BUNUN İÇİN O KOLTUĞA OTURTULDU.AYŞE'NİN TATİLİ HİÇ BİTMESİN DİYE.VE ASLINDA TCNİN SÖYLEMLERİ DEĞİŞSE 2003TEKİ GİBİ TATAR'IN DA DEĞİŞİR..AKINTI VE KAYIK.MİLİTER ZİHNİYETLE, AŞIIR SHOWEN SÖYLEMLERLE GÜNDEM MANİPULASYONU YAPILIYOR.OYSA MİLLETİN İLME,İRFANA, SANATA İHTİYACI VAR. İŞE İHTİYACI VAR.....ALLAH YAR,!!!!!

GERMANIUM
GERMANIUM - 3 yıl Önce

İNGİLTERE BAŞKANI, ABD'DE NUTUK ATSA VE BUNUN ANLAMI NE OLUR ? ABDLİLERLE YÜZLEŞMESİ,ONA İNGİLTERE'DE OY GETİRİR Mİ ??*

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Papagan para eder papağan olamaz olsa olsa ancakyumurtalarını başka yuvalara bırakan guguk kuşu olabilir ne de olsa dunurculugu iyi bilir

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ha evet Sayın Tatarı TC seçtirdi var mı itirazınız bundan sonra da evet TC sectirecek hodri meydan

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Tatarı TCsectirdi akinciyi da dünür sectirmistir

Öz
Öz - 3 yıl Önce

Kişiyi kim seçmişse onun borusunu çalar. Tatarı AKP-MHP iktidarı seçtirdi, onun papağanı. Akıncıya oy verenler K/Türkler.O zaman Akıncı da K/Türklerin papağanı. Tatar da bari,bunu öğrenmiş olsun.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474