banner564

Sıkı önlem alınacak

İçişleri Bakanı Öztürkler, KKTC’ye girişlerle ilgili denetimlerin artırılacağını açıkladı

Sıkı önlem alınacak
banner598

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, KKTC’nin güvenli huzurlu bir ülke olması adına düzensiz göçle mücadele yanında “kayıtsızlıkla mücadelenin” de sürdüğünü, bu çerçevedeki sorunları aşmak adına çalıştıklarını söyledi. 
Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı düzenlendi.
Toplantıda; KKTC’nin güvenli ve huzurlu bir ülke olması adına kayıtsızlık ve düzensiz göçle mücadele edilmesi adına “Göç Merkezi” oluşturulması kararlaştırıldı.
Lefkoşa’da Concorde Tower Hotel’de yer alan toplantı sonrası İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim basın açıklaması yaptı.

Göç Merkezi kurulacak
Toplantıda KKTC’de “Göç merkezi” kurulması adına kararlar aldıklarını ifade eden Öztürkler, öğrenci veya çalışma izinli ülkeye gelip kayıt dışı duruma düşenlerle ilgili gerekli denetimin yapılması için bu merkezin oluşturulacağını belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yöndeki tecrübe, bilgi birikimi ve desteğini aldıklarını ifade eden Öztürkler, otomasyon sisteminin de sonuna geldiklerini söyledi.
Doğru ve planlı bir şekilde çalışabilmesi için bu çalışmaların dış temsilciliklerle birlikte yürütüleceğini ve kamu huzurunu korumak adına bu adımların atılacağını ifade eden Öztürkler, KKTC’ye girişlerde özellikle Türkiye Cumhuriyeti ve üçüncü ülkelerden gelen kişilerle ilgili denetimlerin yapılacağını, vize uygulamasının genişletileceğini anlattı.
KKTC’nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu ve bu süreçte de gelişlerin arttığını, bunlara da doğru cevap vermek adına bu girişlere karşı denetimleri artırmak için adımlar atmak gerektiğine işaret eden Öztürkler, bu çerçevede bugünkü toplantının KKTC’nin huzuru geleceği güvenliği açısından önemli olduğunu ifade etti.

 İmza aşamasına geldi
Çalışmaların imza aşamasına geldiğini ve yakın bir zamanda imzaların atılacağını belirten Öztürkler, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda olduğu gibi KKTC’nin güvenliği ve huzuru için yanlarında olduğunu söyledi.
Öğrenciler, çalışma izinliler için daha düzenli bir denetim açısından Göç Merkezinin önemli bir adım olacağını vurgulayan Öztürkler, Dünyada da düzensiz göçmen konusunda mücadelenin önemli olduğunu, bu çerçevede bu yönde atılacak adımların, bununla mücadelenin sistematik olması için önemli olduğunu söyledi. Öztürkler, verimli bir toplantı olduğunu yineleyerek, teşekkür etti.

Serim: İşbirliğimiz artıyor
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim konuşmasına, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlayarak başladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarıyla eşgüdüm ve uyum içerisinde, yakın çalışmakta olduklarını kaydeden Serim, bu kapsamda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına konsolosluk yardımı sunulması hakkında anlaşmayı da imzaya hazır hale getirdiklerini söyledi.
Serim, “Ortak hedefimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile somut işbirliği alanlarının tespiti suretiyle, işbirliğimizin daha da geliştirilmesidir. Bu alanlardan biri de artık tüm dünyanın ortak sorunu haline gelen düzensiz göçle mücadeledir. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Mesut Ener başkanlığında gerçekleştirdiğimiz görüşmede de düzensiz göçle mücadeleyi kapsamlı şekilde ele aldık. Yaptığımız çalışmaları Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Başbakan Sayın Ünal Üstel, Dışişleri Bakanı Sayın Tahsin Ertuğruloğlu ve İçişleri Bakanı Sayın Dr. Ziya Öztürkler’le yaptığımız görüşmelerde de ele aldık. Güncel sınamalar karşısında kapasite güçlendirilmesi ve tecrübe paylaşımı üzerinde durduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle bu alandaki işbirliğimizi güçlendirmek konusunda mutabakat metnini imzaya hazır hale getirdik.” İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473