banner564

Soruşturma sürüyor

Kuyumcu Süheyla Argüden’i kaçırıp, soygun suçu işlediği iddia edilen Danyal Özdilaver’in tutukluluk süresi 4 gün daha uzadı

Soruşturma sürüyor
banner598

 Gönyeli’de evinin önünden kaçırılarak Alayköy’de boş bir araziye götürülen ve elleri ile ayakları bağlandıktan sonra darp edilen 74 yaşındaki Süheyla Argüden olayı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Olayda şüpheli görülerek tutuklanan ve hakkında önemli iki ipucu bulunan Danyal Özdilaver suçlamaları kabul etmiyor.  Soruşturma amaçlı 10 gündür tutuklu bulunan zanlı, dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Soruşturmayı yapan polis, 2 Aralık tarihinde Süheyla Argüden’in KL 081 plakalı aracının yanındayken maskeli iki kişi tarafından zorla aracına bindirilip kaçırıldığını, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra, kafasına tabanca dayandığını söyledi. iki maskeli şahsın kafasına tabanca dayadıkları Argüden’e “Kuyumcu dükkânının anahtarını vermezsen seni öldürürüz” dediklerini mahkemeye aktardı. 7 gün ek süre talep edildi Polis, Argüden’in çantasındaki 100 Euro ve Bin TL’nin maskeli kişiler tarafından alındığını belirtti. Olayla ilgili yapılan inceleme sonrası zanlı Danyal Özdilaver’in aracının kaçış güzergâhında şüpheli görüldüğünü söyleyen polis, bu yönde araştırma yaptıklarını ifade etti. Polis memuru, gözaltına alınan zanlının aracında arama yapıldığını, 13 Ekim 2019 tarihinde Demirhan’da meydana gelen maskeli soygunda Nijerya uyruklu şahsa ait IPhone marka cep telefonunun bulunduğunu belirtti.   

Demirhan’daki olay da araştırılıyor
Polis, Demirhan’da gerçekleşen ve maskeli üç kişinin gerçekleştirdiği soygunla ilgili zanlının bağı olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Polis memuru, olay mahallindeki araç lastik izleriyle zanlının aracının izlerinin örtüştüğünü söyledi.
Polis, zanlının suçlamaları kabul etmediğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, 4 gün ek süre talep etti.  Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, hakkında soruşturma yürütülen zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474