banner564

Soruşturma sürüyor

Dört bölgede gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 16 kilo 750 gram uyuşturucuyla ilgili tutuklanan 8’inci zanlı Joseph Etta Mbi 3 gün daha hücrede kalacak

Soruşturma sürüyor
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Lekfe’de gerçekleştirilen Pençe Operasyonunda ele geçirilen 16 kilo 750 gram uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma sürüyor. Ele geçirilen uyuşturucunun 5 kilosunu Gazimağusa’dan Lefke’ye taşıdığı tespit edilerek tutuklanan Joseph Etta Mbi dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Zanlıyı ek süre talebi ile mahkemeye çıkaran polis, 11 Kasım 2020 tarihinde, saat 14.30 sıralarında aldıkları ihbarda Gemikonağı’ndan Girne’ye bir taksiyle şüpheli iki paket gönderildiğine dair bilgi aldıklarını söyledi. Polis, paketlerin gönderildiği Girne’deki adrese gelen zanlı Samuel Nkongho Tanyi’nin polisi görünce kaçmaya çalıştığını, 100 metre koştuktan sonra makul güç kullanılarak yakalandığını ifade etti.
Polis, paketlerin içerisinde 1 kilo 750 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini, Tanyi'nin gözaltına alındığını açıkladı.
Polis memuru, tutuklanan Tanyi'nin ifadesinde uyuşturucu maddenin Kima Tabong Taken ve Godlove Agbor Baiye Ako tarafından Gemikonağı’nda ticari taksiye teslim edildiğine dair bilgi verdiğini söyledi.
Polis, Kima Tabong Taken ve Godlove Agbor Baiye Ako’nun aynı gece Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandıklarını ifade etti. 
Polis, Taken ve Ako’nun ifadelerinde uyuşturucu maddeyi Cynthia Orock Nkongho'nun ikametgâhından aldıklarını söylediklerini açıkladı. 
Polis memuru Duman, Nkongho'nun da yakalandığını, evinde yapılan aramada 17 paket halinde 10 kilo, 16 paket halinde 5 kilo uyuşturucu bulduklarını söyledi.
Polis, Nkongho'nun ise ifadesinde 5 kilo uyuşturucuyu 8 Kasım tarihinde Joseph Etta Mbi’nin getirip ikametgâhına koyduğunu söylediğini aktardı. Polis, Joseph Etta Mbi’nin de tutuklandığını mahkemeye söyledi.
Polis, soruşturmanın devam ettiğini alınması gereken ifadeler ve aranan emareler olduğunu belirterek zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474