banner564

Tarihe geçecek

Milletvekili Jale Refik kürsüden konuşma yaparken, Meclis çalışanları ek mesai ücretini alamadıkları gerekçesiyle genel kurul toplantısını sonlandırdı

Tarihe geçecek
banner598

Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü birleşiminde ‘tarihe geçecek’ bir olay yaşandı. Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers kürsüde konuşma yaparken, meclis çalışanlarından bir kadın Başkan Zorlu Töre’nin karşısına geçerek, mesai saatinin bittiğini ve eylem yaptıklarını belirterek toplantıyı sonlandırmasını istedi.
Bunun üzerine Başkan Töre, ek mesai ücretini alamayan stenografların ek mesaiye kalmama eylemi nedeniyle oturumu kapatmak zorunda olduklarını söyledi. 
Dünyada benzeri görülmemiş bu olay karşısında milletvekilinin konuşması yarıda kaldı. Meclis iç tüzüğüne göre; kürsüden konuşma yapılırken stenograflar görev başında olmalı.

35 dakika geç toplandı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün birçok gündem maddesiyle saat 10.40’ta Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında toplanmayı denedi. Ancak nisap bulunmadığından toplantıya 10 dakika ara verildi.
Meclis, saat1.15’te yapılan ikinci denemede Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında toplandı.
Meclisin gündeminde birçok konunun yanı sıra E-Devlet Projesinin Yürütülmesine İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı da vardı. CTP milletvekilleri Ongun Talat, Salahi Şahiner, Ürün Solyalı ve HP Milletvekili Ayşegül Baybars tasarıyla ilgili meclis kürsüsünden konuşma yaptı.

Rogers’in konuşması yarım kaldı
Daha sonra HP Milletvekili Jale Refik Rogers söz aldı. Ülkede dijitalleşmeye ihtiyaç olduğunu ifade eden Rogers, verilerin güvenliğinin sağlanmasının devletin sorumluluğunda olduğunu söyledi.
Rogers’ın konuşması sırasında meclis çalışanlarından bir kadın Başkan Zorlu Töre’nin karşısına geçerek, mesai saatinin bittiğini ve eylem yaptıklarını belirterek toplantıyı sonlandırmasını istedi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Meclis İç Tüzüğü’nün, tutanak tutulması, düzenlenmesine ilişkin kuralları düzenleyen maddeye dikkat çekerek, stenografların ek mesaiye kalmama eylemi nedeniyle Genel Kurul’a devam edilemeyeceğini belirtti. Töre, ardından Genel Kurul’u kapattı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bir sonraki toplantısını bugün saat 10.00’da yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022, 10:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Üretmeden tüketen yarım gün mesaici tembel devlet memur ve işçi gurubu bir de ab diyorlar bu çalışmayla ab de size iş bile vermezler

Vatandaş
Vatandaş @Turkish power - 2 yıl Önce

Slktir git lan arap kırması şöyle böyle power...

XLarge
XLarge - 2 yıl Önce

Memnun değillerse özel sektöre bekleriz. :)

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473