banner564

‘Tek silahımız’

Bakan Pilli ay sonuna kadar aşılanma sayısını en yüksek seviyeye çıkmayı hedeflediklerini söyledi

‘Tek silahımız’
banner598

Sağlık Bakanı Ali Pilli, salgınla mücadelede en önemli silahın aşı olduğunu, göreve geldiği günden bu yana aşılanma sayısının giderek artmaya başladığını söyledi. Pilli, ay sonuna kadar en yüksek seviyeye çıkmasını hedeflediklerini vurguladı.
Sağlık Bakanı Ali Pilli, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi, Özyalçın Aşı ve PCR Merkezi, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi ve ardından Başbakan Faiz Sucuoğlu ile birlikte Acil Durum Hastanesi’ne ziyaretlerde bulundu.
Yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Bakan Pilli, hastane başhekimleri ve sağlık personelinden bilgi aldı.
Bakan Pilli ziyaretlerle ilgili açıklamasında yaptığı çağrılar sonrasında son bir kaç gün içerisinde halkın özellikle aşı olmaya rağbet gösterdiğini söyledi ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.
Bakan Pilli, geçtiğimiz yıl gribal enfeksiyon salgınının olmadığını, bunun herkesin maske kullanımına dikkat etmesinden kaynaklandığını dile getirdi.
Pilli, kış aylarına girilen bu günlerde gribal enfeksiyonlarda ciddi bir artış gözlemlediğini, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak salgının önlenebileceğini ifade etti. 
Kurallara uyulduğu müddetçe Sağlık Bakanlığı olarak kendilerine düşen görevi yapacaklarından kimsenin kuşku duymamasını isteyen Pilli,  halkın desteği ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ile birlikte salgınla mücadelede istedikleri seviyeye gelebileceklerini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473