banner564

Ulaşım ucuzlamalı

Turizmin önemine dikkat çeken YDP adayı Ercan Turhan, İngiltere pazarının yeniden kazanılması gerektiğini söyledi

Ulaşım ucuzlamalı
banner598

Yeni Doğuş Partisi (YDP) Girne Milletvekili Adayı, deneyimli turizmci Ercan Turhan, kaybedilen İngiltere pazarının yeniden kazanılması için önemli adımların atılacağını söyledi.
Pandemi döneminde turizm çalışanlarının ötekileştirilmesi ve lokomotif sektörün üvey evlat muamelesi görmesinin kendisini siyasete girmeye zorlayan en önemli sebep olduğunu belirten Turhan, kazanması ve görev üstlenmesi durumunda turizmin gelişmesini sağlayacak önemli projeleri uygulamaya koyacaklarını ifade etti.
Türkiye ile olan ilişkilerin ana yavru ilişkisinden abi kardeş ilişkisine evrilmesi gerektiğini dile getiren Turhan, “KKTC’nin kendi kendine yeten bir ekonomik yapıya kavuşması sağlanmalıdır. Tabii ki Türkiye ile el ele birlikte hareket edilecek. Lakin ekonomi kendi kendine yeten bir ülke haline gelecektir” dedi. 
Ülkemizde mevcut 35 casinodan her yıl 25 milyon Euro imtiyaz vergisi toplandığına dikkat çeken Turhan, yasaya göre bu kaynağın yüzde 70’inin tanıtım fonuna aktarılması gerektiğini fakat hükümetin bunu kendi açıklarını kapatmak için kullandığını ifade etti.   

Sanal havayolu şirketi
Ulaşım sorununa da dikkat çeken Ercan Turhan, “Ulaşımın çok pahalı olması turizme sekte vuruyor. Bizim ülkemizde bir sanal hava yolu şirketine ihtiyacımız var. Çok az çalışanla kuracağımız bir hava yolu şirketi THY’yle anlaşıp çok daha ucuza uçuşlar gerçekleştirebiliriz. Dolayısıyla ulaşım ve tanıtımı çözersek büyük bir yol almış oluruz. Ardından diğer projelerim gündeme gelecek. Örneğin “Yap İşlet Devret” modeliyle bir marina işletmesi kurmak istiyorum. Otellerde dünyada uygulanan “Yeşil Yıldız” uygulamasını başlatmayı planlıyorum. Yani otelleri geri dönüşüm ve alternatif elektrik kullanımı gibi konularda adapte etmektir” diye konuştu. 
 Çiftçi ve hayvancı veya hellim üreticisinin otelcilerle işbirliği yapmasını sağlayarak üretilen malların otellerde tüketilmesini sağlamak da yapacakları arasındaki konulardan biri olduğunu söyleyen Turhan, “Kıbrıs’ta turizm pazarlarken yabancı turiste 3 taksit değil 12 taksit yapılarak onları buraya çekebiliriz” dedi.
 Farklı turizm modellerinin de uygulanabileceğini anlatan YDP Girne Milletvekili Adayı Ercan Turhan bu konuda şöyle konuştu:
“Örneğin Agroturizm (Tarım turizmi) modeli uygulanabilir. Turistlerin Kıbrıs’ın doğasında yetişen ürünlerle tanışması ve buna bağlı konaklamalarla aktiviteler insanları ülkemize çekecektir. Böylece turizmimizi 12 aya yayabiliriz. Kaybettiğimiz İngiltere pazarını geri kazanmak için icraatlar yapılmalıdır. Tüm bu anlattıklarımın yapılabilmesi için ise ehliyetli bir kurula ihtiyaç vardır.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473