banner564

‘Yapılabilir’ 

Özersay, yeni seçilecek Cumhurbaşkanının doğal gazda iş birliği için Rum tarafını masaya oturtabilmesi gerektiğini söyledi

‘Yapılabilir’ 
banner598

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Haspolat bölgesindeki iş yerlerini ziyaret ederek
çalışanlarla sohbet etti, seçim vizyonunu paylaştı.
Kıbrıs Türkü’nün sesini uluslararası alanda duyuracağını, hak ve menfaatlerini tüm platformlarda arayacağını söyleyen Özersay, 52 yıldır müzakere edilen Kıbrıs meselesini federal bir ortaklıkta ısrarcı olmanın Kıbrıs Türkü’ne vakit kaybettireceğini belirtti.
Doğu Akdeniz’de büyük güçlerin artan varlığını hatırlatan Özersay, yeni seçilecek Cumhurbaşkanının doğal gazda iş birliği için Rum tarafını masaya oturtabilmesi gerektiğini söyledi.
“Ben bunu yapabileceğime inandığım için bu yola çıktım” diyen Özersay, fırsatları değerlendirmek gerektiğini; gerek doğal gaz gerekse İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasıyla birlikte oluşacak doğrudan ticaret fırsatının Kıbrıs Türkü’ne ve ülkeye nefes aldıracağına inanç belirtti.
Özersay şöyle konuştu:
“Brexit süreci ülkemize ekonomik anlamda bize yeni bir kapı aralayacak. Bunu dünyanın kabul ettiği toplum liderliği sıfatını da kullanarak Cumhurbaşkanı olarak çok iyi şekilde değerlendirebileceğime ve ülkenin yararına olacak şekilde İngiltere ile doğrudan ticaretin önünü yeniden açabileceğime inanıyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473