banner564

Yeni tedbirler alınacak

Başbakan Üstel, Zehie Helin Reessur‘un öldürülmesi sonrası harekete geçtiklerini açıkladı

Yeni tedbirler alınacak
banner598

Başbakan Ünal Üstel, 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur‘un öldürülmesi sonrası, yeni tedbirler almak için harekete geçtiklerini açıkladı. Üstel, “Kadına yönelik şiddet ve Kadın cinayetleri ile mücadele etmekten asla vazgeçmeyerek, elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymakta kararlıyız” dedi. Başbakan Ünal Üstel, Reessur‘un öldürülmesi sonrası, yazılı bir açıklama yaptı. Üstel, Reesur’un öldürülmesinin hunharca işlenmiş bir cinayet olmanın yanında, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda devlet olarak, hükümet olarak ve halk olarak yeni ve radikal adımlar atılmasının gözler önüne serildiğini kaydetti.
“Çağımıza, ülkemize, kültürümüze ve bizlere asla yakışmayan, bu insanlık dışı suçlara yönelik hükümet olarak yeni tedbirler almak için harekete geçmiş durumdayız” diyen Üstel, kadına yönelik şiddete karşı daha önceki dönemlerde ortaya konan Ulusal Eylem Planı’nın tam olarak hayata geçirilmesi, varsa eksiklerinin giderilmesi, bu tarz suçlara ilişkin Polisimizle yürütülen çalışmaların daha da geliştirilmesi konularında çalışmaların başlatılması yönünde talimat verdiğini belirtti.
Sorunun siyaset üstü ve toplumsal bir sorun olduğunun altını çize Üstel, toplumun tüm kesimlerinin ve paydaşların bir araya gelerek ortak akıl üretmeleri ile bunun azaltılabileceği veya ortadan kaldırılabileceğini kaydetti.
Üstel, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Kimsenin kuşkusu olmasın, ülkemiz insanının, kişiliğine, kültürüne, örf adet ve geleneklerine ve her şeyden önemlisi evrensel insan haklarına yakışmayan, Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetleri ile mücadele etmekten asla vazgeçmeyerek, elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymakta kararlıyız. Bu vesileyle bir kez daha Zehie Helin Reessur evladımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Her işte olduğu gibi birilerinin ölmesi mi gerekiyor sizin tedbir almanız için..Devletseniz,devlet olduğunuzu iddia ediyorsanız her türlü tedbiri önceden almanız gerekmiyormu..Tabii ki becerebilirseniz...Allah bu toplumun yardımcısı olsun çünkü sizden ne köy olur ne kasaba..Yeter ki koltuğu kaybetmiş olmayasınız..

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473