banner564

Yoğunluk giderilecek

Beyarmudu Kara Sınır Kapısı'nı iyileştirme çalışmaları kapsamında kabin sayısı artırılacak, şerit genişletilecek

Yoğunluk giderilecek
banner598

Lefkoşa’da bulunan Metehan Sınır Kapısı başta olmak üzere tüm geçiş noktalarında sıkışıklık yaşanırken,  Beyarmudu kapısıyla ilgili projenin hayata geçirileceği belirtildi. Beyarmudu Kara Sınır Kapısı'nda iyileştirme çalışmaları kapsamında, kabin ve personel artırımı, şerit genişletme çalışmaları ve yoğunluğu giderecek diğer uygulamaların hayata geçirilmesi planlanıyor.
Başbakan Ünal Üstel'in talimatıyla kurulan Kara Sınır Kapıları İyileştirme Komitesinin Beyarmudu Sınır Kapısı İyileştirme Projesi üzerinde çalışmaya başladığı bildirildi.
Komite, pazartesi günü Beyarmudu Kara Sınır Kapısı'nda saha ziyaret ederek, projenin uygulanabilirliği üzerinde çalışacak.
aşbakanlıktan verilen bilgiye göre, Beyarmudu Kara Sınır Kapısı'nda  çalışmaların en kısa sürede başlaması hedefleniyor.
Çalışmalar kapsamında, Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Durali Güçlüsoy başkanlığında bir toplantı yapıldı. 
Toplantıya Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, Planlama ve İnşaat Dairesi temsilcileri ve Karayolları Dairesi temsilcileri de katılarak, projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Beyarmudu Kara Sınır Kapısı'nda iyileştirme çalışmaları kapsamında, kabin ve personel artırımı, şerit genişletme çalışmaları ve yoğunluğu giderecek diğer uygulamaların hayata geçirilmesi planlanıyor.

Metehan’da çalışmalar sürüyor
Öte yandan Metehan Kara Sınır Kapısında iyileştirme çalışmaları başladı. 
 Haziran ayında tamamlanması planlanan çalışma ilave şeritleri, kabin ve memur sayısının artırılmasını, oto park genişletilmesini ve çevre düzenlenmesini içeriyor.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2024, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473