banner564

"Ben Biden'a yabancı değilim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin seçilmiş yeni başkanı ile görevi üstlendikten sonra oturup bazı şeyleri konuşacaklarını belirtti

"Ben Biden'a yabancı değilim”
banner598

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi basın toplantısında konuştu. Türkiye'nin Azerbaycan'a bundan sonra da desteğinin devam edeceğini söyleyen Erdoğan, "Azerbaycan halkının haklı sevincine ortak olacağız. Önümüzdeki süreçte atılacak adımlara ilişkin fikir alışverişinde bulunacağız." dedi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'ye yönelik açıklamalarına ilişkin, "Yunanistan hep masadan kaçtı. Bir komşu olarak dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin seçilmiş yeni başkanı Joe Biden hakkında ise, "Ben Biden'a yabancı değilim. Sayın Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup bazı şeyleri konuşacağız." dedi.
Erdoğan, bir gazetecinin ABD seçimleri sonrasında yeni yönetimle birlikte Türkiye-ABD ilişkilerinde nasıl bir süreç beklediğini sorması üzerine, "Ben Biden'la yabancı birisi değilim. Biden'la Obama döneminden de gayet iyi tanışan birisiyim." karşılığını verdi.

“Biden beni evimde ziyaret etti”
Rahatsızlığı döneminde Joe Biden'ın kendisini evinde ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Dünyada siyaset maalesef çok çirkin ilerliyor. Yani aklına herhangi bir şey gelen, bakıyorsunuz hemen masaya yaptırımı getiriyor. Yani Türkiye ile Amerika arasında nasıl bir süreç var, yani biz NATO'da beraber değil miyiz? NATO'da iki önemli ülke değil miyiz? Yani bugün Amerika'dan sonra ilk 5'in içerisinde yer alan NATO ülkelerinden bir tanesi Türkiye'dir ve bunu kendileri de hep itiraf etmişlerdir. Şu anda ise maalesef bizim silah alımlarıyla alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri doğrusu şık bulmuyoruz. Özelliklede şu anda Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doğusunda yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Ben şu anda yaptığımız, yapacağımız açıklamaları da erken buluyorum. Sayın Biden şöyle görevi bir üstlensin, görevi üstlendikten sonra herhalde Sayın Biden'la da oturup bazı şeyleri konuşacağız. Geçmişte gerek Türkiye'de gerek Amerika'da bir araya gelip oturup konuştuğumuz gibi yine bunları konuşacağız. Biliyorsunuz uluslararasında özellikle hele hele siyasette çatışma olmaz, diplomaside özellikle bu konular görüşülerek, anlaşarak bir yol bulunur. Sizin ülkenizden birileri oralara negatif bazı şeyler sufle edebilir o önemli değil, onlar siyasetin acemileridir zaten ama biz Amerika'yla bu süreci çok daha farklı bir şekilde işleteceğimize inanıyorum."

Asgari ücret görüşmelerine yönelik açıklama
Öte yandan, Erdoğan asgari ücret görüşmelerine ilişkin "Temennimiz odur ki isabetli, hayırlı bir karar çıkar ve yola devam ederiz." açıklamasında bulundu.

Aliyev ile akşam yemeği
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile akşam yemeğinde bir araya geldi.
Azerbaycan'ın Ermenistan işgalindeki topraklarının kurtarılması dolayısıyla bugün düzenlenecek Zafer Geçidi Töreni'ne katılmak üzere başkent Bakü'ye gelen Erdoğan, havalimanından akşam yemeğine geçti.
Yemeğe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva da katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473