banner564

Umut verici

Erdoğan ile Mitsotakis’in görüşmesi olumlu havada geçti

Umut verici
banner598

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilnius’ta Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi.
NATO üyesi ülkelerin liderleri, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen zirvede bir araya geldi. Liderler buluşmasının ardından Erdoğan, ikili temaslarda bulundu. Erdoğan, ikili temasları çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi. TC İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmeye ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Miçotakis'le görüşmesinde Türkiye ile Yunanistan arasında çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varıldı."
"Selanik'te tekrar buluşmayı planlıyoruz"
Miçotakis de görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan ile NATO marjındaki ikili görüşmesinin iyi bir atmosferde geçtiğini vurgulayan Miçotakis,  "Görüşmemiz hem benim hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-Yunan ilişkilerinin yeniden başlamasına ilişkin niyetimizi ve önümüzdeki aylarda nasıl hareket edip, nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi bir kez daha ortaya koydu." diye konuştu. Türkiye ve Yunanistan arasında daha iyi bir işbirliği niyetinin siyasi diyalog, güven artırıcı önlemler ve pozitif gündem olmak üzere 3 temel ekseni bulunduğunu kaydeden Miçotakis, Dışişleri Bakanları rehberliğinde yürütülecek siyasi diyalog çerçevesinde önemli jeopolitik konular ve deniz yetki alanları, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığı gibi konuların ele alınacağını kaydetti. Miçotakis, pozitif gündem çerçevesinde ise ekonomi, enerji, sivil korunma gibi farklı alanlarda işbirliğine gidileceğini belirtti.
Yunanistan'ın silahlanma programı
Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin, AB Konseyi'nde ele alınacağını dile getiren Miçotakis, Türk-Yunan ilişkilerindeki yakınlaşmanın, Türkiye'nin aynı zamanda AB'ye yakınlaşmasına da yardımcı olacağını ifade etti.  Miçotakis, Yunanistan'ın silahlanma programlarının sadece Türkiye ile rekabet prizmasından görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, aynı şeyin Türkiye'nin silahlanması için de geçerli olduğunu kaydetti.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2023, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474