banner564

160 bin Kıbrıslı Türk Avrupalı

5 milyon Euro değerindeki Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu taşıyanlarından biri olduğunu doğrulayan Cumhurbaşkanı Tatar “Bir yöntemi varsa iade edeceğim” dedi

160 bin Kıbrıslı Türk Avrupalı
banner598

Rum lideri Anastasiadis’in, 97 bin Kıbrıslı Türk’ün Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu taşıdığını açıklamasının ardından Rum basını yeni rakamlar ortaya koydu. İddiaya göre 160 bin Kıbrıslı Türk’ün Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği var. AB üyesi olmayan başka ülke vatandaşları bu kimliğe sahip olabilmek için 5 milyon Euro ödüyor.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da bir soru üzerine Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunun olduğunu doğrularken “Bir yöntemi varsa iade edeceğim. Benim halkım bu pasaportu kullanıyorsa bu bir ihtiyaçtır” dedi. Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu kullanan Kıbrıslı Türklerin Rum tarafında ikamet etmediğine dikkat çekti.

Eski tartışma yeniden alevlendi
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in paskalya mesajında Kıbrıslı Türklere yönelik “sevgili yurttaşlarım” hitabı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın buna itirazı eski bir tartışmayı yeniden alevlendirdi.
Rum devlet televizyonu PIK’in yanı sıra neredeyse tüm gazeteler, 160 binden fazla Kıbrıslı Türk’ün, Kıbrıs Cumhuriyeti Kimlik Kartı sahibi olduğu bilgisini paylaştı. 
Ancak bu veriler herhangi bir resmi kaynağa dayandırılmadı.
RİK'in önceki akşam saat 20.00'de yayınladığı haber bültenine göre, 160 bin Kıbrıslı Türk, Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği ya da pasaportu taşıyor.
120 bin Kıbrıslı Türk’ün ise doğum belgesi gibi diğer belgelere sahip olduğu da bildirildi.
KKTC Bakanlar Kurulu’ndaki 11 bakandan 9'unun Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik ya da pasaportu olduğu duyuruldu.
PIK (Rik) Televizyonu ve Politis gazetesi de Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu sahibi Kıbrıslı Türklerin sayısını 160 bin olarak verirken, Alithia 360 bin rakamını ortaya attı.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar
Anastasiadis ise, 97 bin Kıbrıslı Türk’ün, Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığına sahip olduğunu belirtmişti. 
200 bini aşkın Kıbrıslı Türk’ün, Kıbrıs Cumhuriyeti’nden doğum, ölüm, evlenme belgesi ya da seçmen kartına sahip olduğu da açıklandı.
Fileleleftheros gazetesi, Ersin Tatar’ın milliyetçi ve ayrılıkçı söylemlerine dikkat çekerek, KKTC’nin hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakanı’nın “Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşı” olduğu gerçeğine dikkat çekildi.
Tatar’ın söylemleri sonrasında özellikle de “Tatar’ın 11 bakanından 9’unun Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu var” yorumları öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Tatar: İade ederim
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katıldığı bir programda Anastasiadis’in açıklamaları ile bazı gazetelerde yer alan şahsına yönelik iddiaları yanıtladı. 
Ersin Tatar, “Anastasiadis, ‘bu kimliği aldınız, bana biat ediyorsunuz’ demek istiyor. Ben 1974’ten önce doğdum, var ama kullanmadım. Bir yöntemi varsa iade edeceğim” ifadelerini kullandı.
Tatar, “Benim halkım, benim insanım bu pasaportu kullanıyorsa, bu bir ihtiyaçtır. Maalesef gasp ettikleri devletin imtiyazıdır. İnsanımız, seyahat özgürlüğü olarak bu pasaporttan faydalanıyor. Kimlik sahibi Kıbrıslı Türkler, Rum tarafında mı ikamet ediyor? Anastasiadis’e oy mu veriyor?” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Tatar, Anastasiadis’in Kıbrıslı Türklerle ilgili ‘vatandaşlarımız ’ifadesini kullanmasının farklı bir yöne çekilebileceğini söyledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kupri Island
Kupri Island - 3 yıl Önce

YILLARDIR KKTC TEZİNİ SAVUNAN SAĞ KANAT İNSANI MİLLİYETÇİ C.BAŞKANI TATAR, YERLİ VE YABANCI BASINI DA ÇAĞIRARAK ,CANLI YAYINDA, KIBRIS PASPORTUNU İADE ETMELİDİR RUM TARAFINDAN GELECEK YETKİLİLERE.BÖYLELİKLE,EBEDİYEN KKTC DİYEN VE MİLLİ SÖYLEMLER YAPAN TATAR İNANDIRICI OLABİLİR. VESSELAM.

Emetaba İle  İsi̇yi̇n
Emetaba İle İsi̇yi̇n - 3 yıl Önce

KOYARISN ZARFA VERİRSİN BİRLEŞMİŞ MİLLTELERE, RUM TARAFINA İLETİRLER. HALA CBAŞKANI TATAR,YÖNTEM ARIYOR??? .

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473