banner564

‘Evet ama uygun zaman değil’

Erdoğan ile birkaç dakikalık görüşme yapan Anastasiadis “Kıbrıs sorununu görüşmenin zamanı geldi” dedi, kısa cevap aldı

‘Evet ama uygun zaman değil’
banner598

AB üyesi 27 ülke ve 17 davetli ülkeyle birlikte ilk kez toplanan Avrupa Siyasi Topluluğu Liderler Zirvesi’ne katılan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birkaç dakikalık görüşme yapması Rum basınında geniş yer aldı.
   Fileleftheros gazetesi “Kıbrıs Sorununun Zamanı Değil” başlıklı haberinde, Anastasiadis’e yakın kişilerin yaptığı açıklamaya göre, Anastasiadis’in Erdoğan’a “Kıbrıs sorununu görüşmenin zamanının geldiğini” söylediğini; Erdoğan’ın da "bu fikre katıldığını, ancak uygun zamanın şimdi olmadığı" yanıtını verdiğini yazdı.
   Gazete, Erdoğan’ın bu yanıtla, "bir yandan Kıbrıs sorununun tartışılmasını reddetmediğini, diğer yandan ise Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşmelerin, Türkiye açısından uygun bir zamanda yapılacağını netleştirdiğini" kaydetti.
   Habere göre Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos, Anastasiadis’in zirvede yaptığı konuşmada Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin, Güney Kıbrıs ile Yunanistan aleyhinde devam etmekte olan “tehditlerinden” bahsettiğini söyledi.
   Pelekanos, Anastasiadis’in “Barış ve Güvenlik” konulu yuvarlak masa toplantısına da katıldığını ve Güney Kıbrıs’ın, Avrupa Siyasi Topluluğu’nun oluşturulması ile istikrarın, güvenliğin ve barışın korunmasını desteklediğini söylediğini kaydetti.
   Haberde, Anastasiadis’in Rus işgali sonrası Ukrayna’da yaşananlarla 1974’teki “Türk işgali” arasında yaşananlar arasındaki benzerlikleri de detaylı şekilde aktardığı ifade edildi.
   Habere göre Anastasiadis, uluslararası unsurların “Türk tahriklerinin ve saldırganlığının giderek artmasına” tepki göstermesinin önemine vurgu yaparken, Türkiye’nin bu tavrı karşısında çifte standart uygulanmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2022, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473